Biznis-plan ugovora s "Etihadom" ostao tajna

- Od pet ugovora objavio je samo tri. Opet nemamo sve informacije. Vučić nije pokazao nijedan dokument koji bi potvrdio sve što je pričao i cifre koje je pominjao. I dalje ne znamo kolika je ukupna državna pomoć koju će Srbija dati. Mi smo napisali da Srbija samo u 2013. godini treba da plati 90 miliona dolara na ime različitih obaveza, i to je najmanja moguća suma do koje smo došli običnom računicom. To jasno piše u Biznis-planu koji je za javnost ostao tajna - kaže Georgijev.

Objavljeni ugovor sa datumom iz 2014. godine, kaže on, jeste aneks ugovora koji nije postojao prošle godine kada je prvi potpisan. Neverovatno je da se ugovorom 31. jula regulišu obaveze Srbije za zimski red letenja koji je odavno prošao.

Zastrašivanje
Kolegijum nedeljnika „Vreme“, koji je Aleksandar Vučić nazvao Miškovićevim listom, ovakvu izjavu premijera ocenio je kao pokušaj da zastrašivanjima i pritiscima sa pozicije moći želi da onemogući slobodan, objektivan i profesionalan novinarski rad.

“Kao što je nekad, kao generalni sekretar Srpske radikalne stranke, političke neistomišljenike nazivao stranim plaćenicima i domaćim izdajnicima, tako sada nedeljniku ‘Vreme‘ lepi etiketu ‘Miškovićeve novine‘“, navodi se u saopštenju nedeljnika čiji je glavni urednik Dragoljub Žarković.

Na Vučićev ispad reagovalo je i Nezavisno udruženje novinara Srbije, uz ocenu da je njegova izjava nedopustiva i da predstavlja pritisak na slobodu medija.

izvor: Blic

Pogledajte još