Nismo pogrešili kada smo doveli Gvardiolu

BEOGRAD, 16. septembra 2009. (Beta) - Predsednik španskog fudbalskog šampiona Barselone Đoan Laporta ocenio je da je taj klub doneo ispravnu odluku kada je prošlog leta umesto Žozea Murinja za trenera postavio Pepa Gvardiolu.

"Nismo angažovali Murinja jer smo posle ozbiljnih konsultacija zaključili da Gvardiola ispunjava sve naše uslove. Verovali smo da će saradnja biti uspešna i nismo pogrešili", rekao je Laporta.

"Razmišljali smo i o angažovanju Murinja i to što ga nismo doveli ne umanjuje njegove sposobnosti. On je sjajan trener, ali srećni smo što Gvardiola sedi na našoj klupi", dodao je Laporta.

Kamerunski napadač Samjuel Eto je ovog leta iz Barselone prešao u Inter, a na Đuzepe Meacu otišao je napadač katalonske ekipe Zlatan Ibrahimović. Eto je rekao da nije zadovoljan načinom na koji je obavljen taj transfer, ali Laporta ima drugačije mišljenje.

"Njegovim odlaskom smo svi profitirali. Siguran sam da će i u Interu pokazati kvalitet. Eto će zauvek ostati u lepom sećanju svim ljudima u Barseloni", rekao je Laporta.

"Ali sada imamo novog napadača. Drago mi je što se Ibrahimović brzo ukolpio u tim i utakmica između Barselone i Intera će biti meč dvojice najboljih napadača na svetu", dodao je on.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.