Trgovište: Novim bračnim parovima - 200.000 dinara

Do sada nije sklopljen nijedan brak, ali je prema rečima predsednika opštine Nenada Krstića stvar tehničke prirode jer se priprema veliko - grupno venčanje.

- Stiglo je više desetina zahteva koji se trenutno obrađuju, prema mojim informacijama do sada je sklopljeno nekoliko ugovora, ali ideja je da napravimo kolektivno venčanje i zajedničko veselje, jer je svaki novi brak praznik u našoj opštini - kaže Krstić. - Pripreme su u toku, te će uskoro parovi stati na ludi kamen.

Prema njegovim rečima, uslovi su bili jasni i podrazumevali su da jedan od partnera, podnosilac zahteva, bude stariji od 35 godina, da ima prebivalište na teritoriji opštine najmanje 6 meseci. Predsednik opštine kaže da među budućim mladama ima snajki iz Trgovišta, iz drugih gradova u Srbiji, ali i iz Albanije.

Ipak, kako je „Novostima“ potvrđeno, ima i parova koji žele da to bude samo njihov dan, pa se očekuje da ovih dana bude sklopljen prvi brak.

Mladi bračni parovi koji zasnuju bračni odnos uz finansijsku pomoć opštine imaće obavezu da u braku budu najmanje pet godina. U suprotnom, moraju da vrate novac.

POMOĆ MAJKAMA 15.000

OSIM „dara za burmu“, u Trgovištu sve majke prilikom rođenja deteta od opštine dobijaju po 15.000 dinara. Nezaposlene dobijaju po 10.000 dinara mesečno dok beba ne napuni godinu dana.

Novosti

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.