Bekam i Šeril Kol najveći uzori mladim Britancima

LONDON, 16. septembra 2009. (Beta-AFP) - Engleski fudbaler Dejvid Bekam i pevačica Šeril Kol najveći su uzori mladim Britancima, pokazalo je jedno istraživanje.

Homer Simpson je, s druge strane, odabran za najgori uzor deci, rezultat je istraživanja koje je sprovedeno među odraslima za organizaciju za odbranu prava dece Čildrens sosajeti. Pedeset pet ispitanika ocenilo je da je Bekam, nekadašnji kapiten engleske fudbalske reprezentacije, dobar ili vrlo dobar uzor za decu, iako 18 odsto učesnika u ispitivanju smatra da Bekam, koji je i modni uzor, daje loš primer mališanima. Šeril Kol, pevačica grupe "Girls Alaud" i supruga fudbalera Ešlija Kola, dobila je pozitivan glas 40 odsto ispitanika. Ipak, mišljenja su podeljena, pošto 18 učesnika u anketi smatra da ona nije dobar uzor za decu.

Što se političara tiče, konzervativac Dejvid Kameron, koji je prema anketama viđen za budućeg britanskog premijera, najbolje je prošao u potrazi za najboljim uzorom, kakvim ga smatra 34 odsto ispitanika. Iza njega je aktuelni premijer Gordon Braun, sa 20 odsto. Prema anketi, dve trećine učesnika u istraživanju smatra da mali Britanci nemaju na koga da se ugledaju u životu.

Pogledajte još