Izložba “In Your Eyes“ - Srđan Sladaković, Nenad Vilimanović, Mlađan Sladaković

Ulična fotografija, po definiciji, predstavlja umetničku fotografiju snimljenu u nenameštenom okruženju. Subjekat su ljudi i svakodnevni život, a fokus nije na njihovom identitetu kao što je to slučaj kod portreta već na kompoziciji, linijama, formi, teksturi, emociji i atmosferi. Ulična fotografija dozvoljava da bude neoštra i impresionistička. Zbog toga mnogi fotografi snimaju sa idejom crno-bele fotografije kao krajnjeg rezultata izostavljajući boju.

Ton ulične fotografije je skoro uvek pozitivan i vedar, slavi život u svoj njegovoj spontanoj lepoti. Ona nije glamurozna, ona je duboko iskrena. Svaki dan nije samo „svaki dan“. To je novi početak i nova prilika za inspiraciju. To je ogledalo društva u kome živimo i našeg mesta u njemu. Ulična fotografija je stav, otvorenost za iznenađenja i ushićenja koja nam dolaze u susret.

Izložba „In Yout Eyes“ predstavlja upravo beleške tih trenutaka. Tri fotografa, Srđan Sladaković, Nenad Vilimanović i Mlađan Sladaković, su svoje kolekcije svakodnevnih trenutaka sakupljene po raznim gradovima sveta spojili u jednu priču. Priču o čoveku i malim, ličnim uživanjima u životu. Kao mnogi slavni fotografi pre njih prenose nam ono što je privuklo njihovu pažnju i zavredelo da bude zabeleženo u vremenu.

http://www.o3one.rs/5166/in-your-eyes/

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.