Moksito dizajn: Radionica koja menja pogled na štampanje majica

Moksito će promeniti vaš pogled na štampu i u isto vreme razbiti ustaljene zablude da je nedostatak materijalnih sredstava prepreka u sprovođenju kreativnih ideja u delo.

Trojica grafičkih dizajnera i ilustratora: Marko Gamser, Miloš Opačić i Nemanja Obradović, članovi tima Luft*, predstaviće u nedelju, 24. avgusta, u 17 časova, inovativnu tehniku sito štampe gde finu sito svilu zamenjuje obična mreža za komarce. Inspirisani ovim otkrićem, došli su i do naziva projekta, jednostavnom zamenom slova K i S u reči Moskito (mosquito) i dobili novu reč koja se jedva razlikuje od stare, a ima u sebi i reč sito (en – screen).

Zabavna radionica trojice domišljatih mladića pokazaće kako manjak novca u kombinaciji sa mnogo entuzijazma, energije, truda, istraživanja (i po nekim propalim pokušajem), mogu dovesti do fantastičnih rezultata. „Luft“ ekipa pravi nesvakidašnje majice i plakate sa autentičnim pikselizovanim otiscima koji pružaju i taktilni doživljaj (pipinite ih obavezno!), koji nastaju u improvizovanom ateljeu u podrumu jedne novobeogradske zgrade.

Svi koji navrate 24. avgusta u Mikser House, mogu doneti svoju majicu (belu ili svetle boje), na koju će tokom radionice otisnuti ograničen broj Moksito printova i zatim poneti kući jedinstveni dizajnirani predmet! Momci iz „Lufta“ će pokazati i kako se ni iz čega stvara nešto i kako funkcioniše tehnika sito štampe uz pomoć mreže za komarce.

*Luft je dizajnerska zajednica osnovana krajem 2013. godine, s ciljem uzajamne edukacije podržane samoodrživom koperacijom. Njeni osnivači i sadašnji članovi djeluju u područjima grafičkog dizajna, ilustracije i konceptualne umjetnosti. Razlog formiranja ovakvog pogona je averzija prema standardnom agencijskom pristupu poslu i ukalupljivanju autora. Luftu nije primaran profit, već zarađivanje zbog održavanja takvog tipa (samo)edukacije.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.