Bivši „Zemunac” autom ukradenim u Beču ubio Luku Jovanovića?!

Osoba za koju policija sumnja da je usmrtila Luku Jovanovića (21) na Brankovom mostu u Beogradu 25. jula, nekada se vezivala za „zemunski klan“ i trgovinu narkoticima. Policija steže obruč oko ovog muškarca, a kako saznajemo vozilo "kantrimen" kojim je ubio mladića ukradeno je u Beču u martu ove godine, pišu "Novosti".

Nezvanična saznanja do kojih su došle "Novosti" iz izvora bliskih istrazi govore da je tako ukradeno vozilo prebačeno u Srbiju, a zatim skinuto sa osiguranja u inostranstvu. Vozač-ubica najverovatnije je koristio italijanske tablice.

Iz Austrije je, kako nezvanično saznajemo, potvrđeno da je ovo vozilo ukradneo kod njih. Do tog podatka se došlo na osnovu brojeva šasije, odnosno serijskog broja sa retrovizora, otpalog tokom udara u Jovanovića. Policija je broj sa ovog dela "kantrimena" poslala i u Minhen, u centralu "minija", a preko nacionalnog biroa Interpola, stigla je potvrda o krađi pomenutog automobila.

Iako su gotovo sve kockice tragedije sklopljene, automobila nema. Postoje snimci njegove putanje bekstva, a na jednom od njih vidi se da mu ne rade desno svetlo i zadnji migavac. Ipak, potraga za "mini kantrimenom" kojim je usmrćen Jovanović još nije završena. Vozilo nije pronađeno i to dodatno otežava istragu i prikupljanje dokaza.

- Osumnjičeni dobro poznaje gradske ulice, a neko mu je i pomagao - navodi izvor "Novosti", upućen u istragu. - Rekonstruisali smo i rutu bekstva, posle tragedije i sumnjamo da se on jedno vreme najduže pola sata skrivao po Sajmištu, a onda se, preko železničkog mosta, spustio u Savamalu, pa pored zgrade Geozavoda, Karađorđevom i Nemanjinom ulicom pobegao u nepoznatom pravcu.

KRAĐA
Pripadnici policije su tokom kontrole vozila "mini" i "mini kantrimena" pronašli čak pet ukradenih automobila ove marke. Nema sumnje da su ovi četvorotočkaši često na meti lopova u inostranstvu, ali i da ih vole domaći vozači.

Policija sumnja da je verovatno i u daljem skrivanju ovaj muškarac imao podršku nekih osoba. On se negde na tom putu Nemanjinom, u pravcu Slavije - izgubio. Verovatno je koristio uske i poprečne uličice, znajući gde ima kamera, a gde ne.

- Imamo saznanja i da se posle tragedije skrivao, a posle izvesnog vremena, kako sumnjamo, nameravao je i da se prebaci u inostranstvo - navodi naš izvor. - On je stari znanac policije. Njegovo ime se vezivalo za ekipu „zemunskog klana“, posebno kada je reč o trgovini narkoticima.

Navodno, on je od osobe koja ima radnu dozvolu u Evropskoj uniji, odnosno prebivalište, uzeo tamnocrveni "mini kantrimen" sa crnim krovom i isto takvim retrovizorima. Kako je vozilo ukradeno i skinuto sa osiguranja, prikačene su mu falš registarske oznake, najverovatnije Italije, mada se sumnja i na švajcarske.

Prema podacima koje je prikupila danonoćna policijska istraga, u vozilu su, u trenutku udesa na Brankovom mostu, bile najverovatnije tri osobe. Sumnja se da su svi bili pod uticajem alkohola. Do tragedije je došlo u 4.20 sati rano ujutru u traci ka Novom Beogradu.

DOJAVA NA 192
Ključne informacije o vozaču ubici policija je dobila putem dojave na 192. Kako saznajemo, nepoznata osoba je sa javne govornice u Ustaničkoj ulici pozvala ovaj broj i dala određene, vrlo korisne informacije. Po svemu sudeći, osumnjičeni nije bio sam u vozilu, a podaci koji su dostavljeni policiji bili su više nego korisni.

Snimci same nesreće su dosta loši i oni su prosleđeni američkom FBI kako bi ih ta služba, koja ima bolju tehniku, "očistila". Pored toga očekuje se i da tablica na vozilu bude identifikovana. U ponedeljak ili utorak i iz centrale "minija" treba da budu dostavljene informacije o zemlji gde je prodat, kao i prvom kupcu. Ipak, pošto je stigla informacija da je vozilo urkadeno u Beču, podatak iz Minhena može samo da potvrdi već postojeća saznanja.

Više od sto pripadnika kriminalističke i beogradske policije, sa kolegama iz Interpola, saobraćajne i granične službe, neprestano rade na rasvetljavanju smrti Luke Jovanovića. Rad na terenu, analiza mobilne telefonije i pomoć građana, dovele su i do glavnog osumnjičenog.

U toku je dalja i detaljnija provera informacija gde se krije, kao i pretresi nekoliko adresa. Veruje se da čeka ishod policijske potrage i eventualno odluči da li da se preda. Najveći napor policija trenutno ulaže da pronađe automobil-smrti.

Izvor: Novosti

Pogledajte još