Ispovest beogradskog žigola: Zarađujem prosečnu platu za noć!

- Ti si... - biramo reči i vrebamo promenu na njegovom licu - žigolo?
- Ja sam muška kurva!

Smeje se i pokazuje savršene zube. Preplanulo izbrijano lice pleni svojom skladnošću, a zelene oči ispod visokog glatkog čela i crne kose iskre se životnom radošću.

Upoznala nas je zajednička prijateljica, a sada se srećemo drugi put. Prekinuo je odmor - ili je njemu to posao? - na francuskoj rivijeri i došao u rodni gradić na jugu Srbije jer njegova sestra slavi punoletstvo.

U posao je ušao neosetno: uživao je u iskušavanju moći i zavođenju sredovečnih beogradskih gospođa, a njihove poklone, parfeme, garderobu, pa putovanja prihvatao je kao prirodni izraz njihove zahvalnosti za sreću koju im pruža... da bi jednog dana odlučio da njegova nagrada više ne treba da zavisi od njihove darežljivosti. Onda je proširio ponudu, počeo je da radi i s muškarcima.

- Radim isključivo na preporuku. Moja najniža tarifa za veče veća je od plate mog oca - smeje se, ali mu oči ovog puta ostaju ozbiljne. Otac mu predaje u jednoj školi.

Onda, kao da se pravda, dodaje da ima velike rashode: zbog kozmetike, vežbanja i svega što pomaže održavanju njegovog besprekornog izgleda, pa garderoba i život na visokoj nozi uopšte... i putovanja. Tečno govori engleski, nemački, španski i francuski, i sve češće radi u Evropi. Beograd je postao malo tržište za njega.

- Još par godina, najviše pet. Posle će me mrzeti da ovo radim - kaže kao da ne želi da prizna da će ostariti. Nada se poslu u jednom našem ministarstvu. Ima tamo jake veze, sutra bi, kaže, mogao da počne da radi. Inače, nema iluzija o moralnosti svog posla, a od griže savesti, čini se, brani se humorom.

- Kakav bi hit bila moja autobiografija... - smeje se.
Jedna je žena uhvatila muža, javnu ličnost koja ne silazi sa TV ekrana, u preljubi s bebisiterkom. Da bi mu oprostila, kao što je nevernik tražio, postavila je uslov: i ona će spavati s drugim, ali on to mora da gleda. Tu u priču, i njen krevet, uskače junak naše priče, piše Blic.

- Kad je ona počela da se uvija i da vrišti od uživanja, muž se rasplakao i istrčao iz sobe... - priča zacenjen od smeha. Posle dodaje poentu: ta je žena i ranije bila njegov klijent.
S neskrivenom porugom priča o tome kako ga u Srbiji muškarci angažuju kako bi se pred nekim strancima predstavili kao gejevi.

- Kad saznaju da im je gost iz Evrope koji ima pare gej, raspamete se... Od nevladinih organizacija, preko političkih partija, do biznismena, svi su me zvali na večere i podvodili strancima.

Junak ove priče kaže da se apsolutna diskrecija u njegovom poslu podrazumeva. Imao je za klijente i političare, ali je to najviše što o njima želi da kaže.

Na direktno pitanje kakvi su, senka ozbiljnosti, možda i straha, preleti njegovim licem:
- Opasni su. Osvetoljubivi.

Pogledajte još