Za četvrtak, 17. septembar 2009.

BEOGRAD, 17. septembra 2009. (Beta) - Naslovne strane beogradskih listova danas su posvecehne subvencionisanim kreditima za stanove i evrointegracijama.

ALO - Pod naslovom "Parada Sodome i Gomore!" i "Vlada uz gejeve!", o stavu crkve i Vlade Srbije o Paradi ponosa.

BLIC - "Turista slučajno ranjen u pucnjavi ispred splava", o ranjavanju britanskog državljanina. "Krcun mi je predložio da izdam Dražu", o ispovesti svedoka iz tog vremena. "Sačuvali smo trojke za Rusiju", poručuju srpski košarkaši.

BORBA - O Paradi ponosa - "Obraz poručuju - Čekamo vas, tužilac tvrdi da su to polemički tonovi, ministri ne smeju na paradu ponosa". "Tijanić dobio zaštitu koju ni najveći diktatori nisu imali", piše list.

VEČERNJE NOVOSTI - "Neka ostave kosti mog oca na miru", izjava je ćerke generala Draže Mihajlovića, a "Stan na šalteru" izveštaj je o subvencionisanim kreditima. Izjava ministarke pravde Snežane Malović naslovljena je "Toge za najbolje sudije".

GLAS JAVNOSTI - O poreskoj proveri pod nadzorom policije list piše pod naslovom "Blokada Kurira i Glasa". "Kriza ubija!", o tome da nemaština utiče na zdravlje građana.

DANAS - Izjava predsednika DŠ Vojislava Koštunice naslovljena je "Srbija priznala granice nezavisnog Kosova", "Većina u EU za kandidaturu Srbije", izjava je direktora Balkanskog fonda za demokratiju Ivana Vejvode. O ekološkoj taksi list piše pod naslovom "Sledi novi talas poskupljenja.

KURIR - "Teror!", o poreskoj proveri tog lista. "Smrt jeftinija od lekova", o nemaštini u Srbiji.

POLITIKA - "Mladić u Hag, Srbija u EU", izveštaj je o evrointegracijama, a "Statut u senci borbe za fotelje", naslov je posvećen Statutu Vojvodine. O potrošnji namirnica list piše pod naslovom "Ili neuhranjeni ili gojazni".

PREŠ - O krivičnim prijavama poreske policije list piše pod naslovom "Država protiv srpskog kralja slatkiša". "Na gej paradu samo sa narukvicama", najava je skupa 20. septembra.

PRIVREDNI PREGLED - "Oporavak od krize kreće već 2010.", o izjavi premijera Mirka Cvetkovića. "Odbrana dinara - sigurna", piše list.

Pogledajte još