Godinu dana uslovno za smrt ćerke zaboravljene u kolima

Tužilaštvo je predalo sudu optužbu za ubistvo iz nehata za koje preti kazna od šest meseci do pet godina zatvora.
 
Tužilac je predložio uslovnu kaznu od godinu dana zatvora, između ostalog i zato što je otac još tokom istrage pristao dobrovoljno na bilo kakvu kaznu koju sud odredi, a griža savesti do kraja života zbog tragedije možda je za oca i veća kazna od bilo kakve kazne koju bi odredio sud.
 
"Optuženi ima duboko osećanje krivice zbog toga šta se desilo. I za njega i za celu porodicu to je neizreciv bol i gubitak", saopštila je danas nadležni tužilac Malvina Pavela Šendjelož.
 
Optuženi je početkom juna zaboravio da ćerkicu ujutru pre posla odveze u obdanište i pošao je pravo u kancelariju, a automobil sa zarobljenim detetom satima je stajao na parkingu na suncu po vrućini od oko 30 stepeni.
 
Tek kada je krenuo kući, taj 40-godišnji Poljak uvideo je kakvu je tragičnu grešku napravio, ali pokušaji oživljavanja deteta nisu uspeli ni njemu ni lekarima hitne pomoći.
 
Tragična smrt devojčice potresla je celu Poljsku, ali i pomogla da prolaznici ne budu ravnodušni i zovu policiju čim po vrućinama primete decu ili kućne ljubimce ostavljene u kolima pa je ovog leta nekoliko mališana spaseno smrti od toplotnog udara u kolima.

Izvor: Beta

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.