Preokret Arsenala u Liježu, pobeda Olimpijakosa

BEOGRAD, 16. septembra 2009. (Beta) - Fudbaleri Arsenala pobedili su u Liježu belgijskog prvaka Standard sa 3:2 u prvom kolu Grupe H Lige šampiona, iako su posle samo pet minuta imali dva gola zaostatka.

Standard, debitant u Ligi šampiona, furiozno je počeo utakmicu i već u trećem minutu došao je do vođstva.

Nakon kornera i loše intervencije Eduarda da Silve, do lopte je došao Elakim Mangala koji je iskoristio smušenost odbrane gostiju i zatresao mrežu.

Samo tri minuta kasnije, Vilijam Galas je u svom kaznenom prostoru oborio Jovanovića i skrivio jedanaesterac, a sigran izvođač najstrože kazne bio je reprezentativac Srbije Milan Jovanović.

Nakon drugog primljenog pogotka, londonska ekipa krenula je u totalnu ofanzivu, koja joj se isplatila u poslednjem minutu prvog poluvremena.

Odbrambeni fudbaler Abi Dijabi asistirao je Nikolasu Bendtneru, a reprezentativac Danske je rutinski postigao gol i smanjio zaostatak svoje ekipe.

Navijači Arsenala na izjednačenje su morali da čekaju do 78. minuta, kada se Tomas Vermalen najbolje snašao u gužvi u kaznenom prostoru Standarda i zatresao mrežu.

Potpuni preokret i prvu pobedu ove sezone u Ligi šampiona "tobdžijama" je doneo hrvatski reprezentativac Eduardo, koji je u 82. minutu iskoristio asistenciju Seska Fabregasa i savladao golmana domaćih.

U drugoj utakmici ove grupe Olimpijakos je na svom terenu u Pireju zabeležio minimalnu pobedu (1:0) nad holandskim AZ Alkmarom.

Strelac jedinog pogotka bio je Vasilis Torosidis u 78. minutu, kada je iskoristio dobar centaršut Zairija. 

Grupa E
Liverpul - Debrecin 1:0 (1:0)
Kujt 45'

Olimpik Lion - Fiorentina 1:0 (0:0)
Pjanić 77'

Grupa F
Dinamo Kijev - Rubin 3:1 (0:1)
Jusuf 71', Magrao 79', Gusev 85' - Dominges 25'

Inter - Barselona 0:0

Grupa G
Sevilja - Unirea 2:0 (1:0)
Luis Fabijano 45', Renato 70'

Štutgart - Glazgov Rendžers 1:1 (1:0)
Pogrebnjak 18' - Bugera 77'

Grupa H
Olimpijakos - AZ Alkmar 1:0 (0:0)
Torosidis 79'

Standard - Arsenal 2:3 (2:1)
Mangala 3', Jovanović 5'(pen) - Bentner 45', Vermalen 78', Eduardo 81'

Pogledajte još