SUBOTICA: Lovac motkom brutalno pretukao bolesnog psa!

Zašto policija ne radi svoj posao, ostaje nerazjašnjeno. Nesrećni pas je u stravičnim bolovima ležao na ulici ceo taj dan i deo narednog dana. Policija i dalje nije izlazila, uviđaj nije izvršen, a lovac sklon iživljavanju nad životinjama nije uhapšen. Narednog dana je na lice mesta izašla komunalna inspekcija, ali oni nemaju ovlašćenje za hapšenje. Pas je prebačen u veterinarsku stanicu gde su aktivisti udruženja "Anima" iz Subotice preuzeli brigu o njemu. Psa su nazvali Miki i trenutno se bore za njegov život. Utvrđeno je da je Miki bio bolestan i ekstremno neuhranjen i pre povredjivanja.

Lovac mu je zadao brojne povrede po glavi i telu, Miki ima frakturu lobanje, potres mozga, a verovatno i moždano krvarenje. Pas je pregledan u ordinaciji "Panvet" i možda ima niz preloma, ali ga je zbog opšteg stanja nemoguće snimiti. Pošto PVS "Panvet" nema svoj stacionar, pas se trenutno nalazi kod jedne aktivistkinje udruženja "Anima". Najgore od svega je da je počinilac ovog zločina naoružani lovac koji u legalnom posedu ima nekoliko pušaka.
Policija trenutno ispituje slučaj, a na pitanje zašto je to uradio, lovac je odgovorio da je psa "samo malo terao motkom."

Ubijanje i zlostavljanje životinja
Krivični zakon - član 269

(1) Ko kršeći propise ubije, povredi, muči ili na drugi način zlostavlja životinju, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine. (2) Ako je usled dela iz stava 1. ovog člana došlo do ubijanja, mučenja ili povređivanja većeg broja životinja, ili je delo učinjeno u odnosu na životinju koja pripada posebno zaštićenim životinjskim vrstama, učinilac će se kazniti novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine.
(3) Ko iz koristoljublja organizuje, finansira ili je domaćin borbe između životinja iste ili različite vrste ili ko organizuje ili učestvuje u klađenju na ovakvim borbama, kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine i novčanom kaznom.

Izvor: Subotica online

Pogledajte još