SVE NAS MUČE ISTE STVARI: 3 glavna krivca za problem u vezi su…

1. Seks

Ne postoji par koji je potpuno zadovoljan seksualnim životom. Uglavnom se žale na nedostatak strasti i dosadu u krevetu.

Kako da rešite problem?

Za početak, priznajte da problem postoji, a onda razgovarajte sa partnerom kako da prevaziđete “kamen spoticanja”. Isprobajte nove poze, služite se seksi igračkama, izađite iz spavaće sobe i probajte seks na otvorenom… Sve, samo nemojte biti statični i nezainteresovani.

2. Novac

Moj novac - tvoj novac! Velika greška. Kada ste u vezi s nekim, podela na “moje i tvoje” nije dobra. Budite spremni na kompromis, jer bez njega nema poverenja niti napretka u vezi. Naravno da bi trebalo da postavite granice i razgovarate o tome ko koliko doprinosi, ali isključivost nije dobra u svakom slučaju.

Kako rešiti problem?

Stavite do znanja partneru šta očekujete od njega, svakog meseca. Uostalom, oboje bi trebalo da doprinosite. Ako živite zajedno, sasvim je normalno da delite račune za komunalije, ili račun kada krenete u veliku nabavku u obližnjem supermarketu.

3. Nedostatak ljubavi i komunikacije

Većina partnera se oseća zapostavljenim u vezi. Nerazumevanje je siguran put u propast. Ako ne komunicirate dovoljno i nemate “sluha” za njene, odnosno njegove potrebe, znajte da će kad-tad doći do raskida.

Kako rešiti problem?

Otvoreno komunicirajte o svakom problem u vezi. Bilo da je u pitanju nedostatak novca, ili kriza seksualnog života… Razgovarajte! Ali to nikako nemojte činiti kad ste besni jedno na drugo, jer ćete tada samo pogoršati situaciju.

6 loših navika u svakoj ljubavnoj vezi su...

Izvor: TOI/nadlanu

Pogledajte još