Bez golova u Milanu, poraz Rubina na debiju

BEOGRAD, 16. septembra 2009. (Beta) - Fudbaleri Intera i Barselone igrali su u Milanu nerešeno 0:0 u derbi utakmici prvog kola takmičenja u Ligi šampiona, dok je na drugom meču Grupe F Dinamo u Kijevu savladao Rubin iz Kazanja sa 3:1.

Bliža pobedi na meču u Milanu bila je Barselona, branilac titule šampiona, koja je imala više od igre i mnogo prilika za gol.

Golman Intera Žulio Sezar već na samom početku meča morao je da zaustavi opasan pokušaj Lionela Mesija, a ubrzo je imao i sreće, pošto je Zlatan Ibrahimović, iako neometan, sa manje od 10 metara iz voleja promašio gol Barselone.

Inter je prvu šansu imao u 29. minutu, kada je Dijego Milito probao da ugrozi golmana Barselone Viktora Valdesa, ali nije uspeo.

Početkom drugo poluvremena sa ivice kaznenog prostora šuta pokušao je i Vesli Snajder, ali je bio za malo neprecizan, kao i nešto kasnije kapiten srpske reprezentacije Dejan Stanković, koji je za Inter igrao od 62. minuta.

Napadi Barselone, ipak, bili su mnogo opasniji, a možda i najbolju priliku za katalonski tim propustio je Ibrahimović u 72. minutu kada mu je zasmetao saigrač Dani Alveš, pa je sa pet metara prebacio gol Intera.

Ibrahimović, koji je u letnjem prelaznom roku u Barselonu stigao upravo iz Intera, u Milanu je dočekan zvižducima, koji su se ponavljali svaki put kada je švedski napadač imao loptu kod sebe.

Kamerunac Samjuel Eto, koji je u istom transferu dres Barselone zamenio Interovim, nije se istakao na suprotnom kraju terena, pa publika nije imala mnogo razloga da reaguje.

Derbi je tako završen bez golova, što nije bio slučaj na drugoj utakmici večeri gde su se mreže tresle četiri puta.

Prvi je do gola stigao gostujući Rubin, pošto je Alehandro Dominges u 25. minutu bio precizan iz slobodnog udarca. Argentincu je tako pripala čast da postigne prvi gol za Rubin, aktuelnog prvaka Rusije, u Ligi šampiona.

Igrači Dinama su, ipak, Domingesu oduzeli pravo na slavlje, pošto su u poslednjih 20 minuta meča preokrenuli rezultat.

Prvo je u 71. minutu Ajila Jusuf izjednačio na 1:1, da bi u 79. Žerson Magrao Dinamo doveo u vođstvo od 2:1. Konačan rezultat postavio je u 85. minutu rezervista Dinama Oleg Gusev.

Srpski reprezentativac Miloš Ninković za Dinamo je igrao do 57. minuta, kada je zamenjen. 

Grupa E
Liverpul - Debrecin 1:0 (1:0)
Kujt 45'

Olimpik Lion - Fiorentina 1:0 (0:0)
Pjanić 77'

Grupa F
Dinamo Kijev - Rubin 3:1 (0:1)
Jusuf 71', Magrao 79', Gusev 85' - Dominges 25'

Inter - Barselona 0:0

Grupa G
Sevilja - Unirea 2:0 (1:0)
Luis Fabijano 45', Renato 70'

Štutgart - Glazgov Rendžers 1:1 (1:0)
Pogrebnjak 18' - Bugera 77'

Grupa H
Olimpijakos - AZ Alkmar 1:0 (0:0)
Torosidis 79'

Standard - Arsenal 2:3 (2:1)
Mangala 3', Jovanović 5'(pen) - Bentner 45', Vermalen 78', Eduardo 81'

Pogledajte još