Razdvojio ih cunami: Pronašli svoju decu posle 10 godina

Džamalija i Septi su u junu posle dojave rođaka uspeli da pronađu ćerku, Rodatul, a dva meseca kasnije u porodicu se vratio i sin, Arif.

Arif i Rodatul su nestali u cunamiju koji je pogodio zapadnu provinciju Ace, a gotovo deceniju su bezuspešno tragali za njima.

Posle pronalaska ćerke, Rangutijevi su se pojavili u jednoj od najgledanijih emisija na lokalnoj televiziji, što im je pomoglo u pronalaženju sina.

"Da, to je naš sin, pripremamo se da ga vratimo kući. Molila sam se svake noći, verovala sam da je moje dete živo", istakla je Džamalija.

Arif je bio beskućnik nekoliko godina, a pronašli su ga i udomili Lana Bestari i Vindu Fadžri, koji su mu dozvolili da spava u njihovom kafiću nekoliko meseci, hranili ga i donosili mu odeću.

"Videli smo na televiziji sliku dečaka koji je nestao i prepoznali smo da je to Učok, kako smo nazvali Arifa", navela je Bestarijeva.

Porodica Ranguti veruje da je njihovu decu spasao ribar, koji ih je potom odveo na ostrva Banjak. On je želeo da ih usvoji, ali kako njegova porodica nije imala dovoljno sredstava, Arif je bio prepušten životu na ulici.

Katastrofalni cunami je 2004. godine u Indoneziji usmrtio 170.000 ljudi i desetine hiljada u okolnim državama.

Izvor: B92

Pogledajte još