Uhapšen bivši direktor "Laste" Velibor Sovrović!

Osim Sovrovića uhapšeno je još pet osoba zbog malverzacija. Sovroviću se na teret stavlja više krivičnih dela iz oblasti privrednog kriminala, kao i zloupotreba službenog položaja.

- Prema do sada prikupljenim podacima, on je na ženin račun u banci Intezi uplatio 520.000 evra. Ona je 30. jula, dan pre odlaska na letovanje, podigla s tog računa čak 400.000 evra u kešu. Sutradan su otputovali na godišnji odmor - kaže izvor Kurira.

Da podsetimo, Velibor Sovrović je na čelu poznatog auto-prevoznika bio punih 13 godina. Smenjen je pre mesec i po dana odlukom Nadzornog odbora tog preduzeća. Naime, premijer Srbije Aleksandar Vučić naredio je Sovrovićevu smenu nakon što je u javnost procurila informacija o bahatom ponašanju izvršnog direktora „Laste“ Nemanje Tomovića.

Pored Sovrovića, tada su smenjeni pomenuti Tomović i još trojica izvršnih direktora. Kompletna vrhuška „Laste“ „odletela“ je kad je otkriveno da je Tomović nemilice trošio firmin novac na provode, hranu i piće u prestoničkim ugostiteljskim objektima. Sindikati su ga optužili da je za samo tri meseca spiskao 400.000 dinara i to uglavnom po kafanama, a impozantni su bili i računi za gorivo.

Međutim, o Sovrovićevim malverzacijama nije se mnogo govorilo. Šuškalo se da ima nekoliko stanova u svom i supruginom vlasništvu, i to u strogom centru Beograda, a sindikati su tvrdili da su Sovrovići vlasnici vile na periferiji Beograda, u unutrašnjosti Srbije, ali i nekoliko nekretnina u inostranstvu.

Kurir

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.