Nisu teroristi nego trendseteri: Maske za lice osvajaju svet!

Fejskini više liči na fantomku nego na nešto što bi se nosilo na plaži, ali u Kini je postalo upravo to - neizostavni deo opreme za letovanje!

Neki ljubitelji plaže istočnog grada Kingdaa počeli su svakodnevno da nose fejskini, kako bi zaštitili svoje lice od sunca, čak i od meduza - piše britanski Telegraf.

Ovaj "odevni predmet" napravljen je od rastegljivog materijala, sličnom onom za kupaće kostime i pokriva čitavu glavu. Otuda i naziv fejskini što bi u bukvalnom prevodu značilo bikini za lice.

Postoje rupe za oči, nosi i usta, mada nismo sigurni kako se može jesti kada se nosi ovakva zaštita od sunca. Napravio ga je 58-godišnji stanovnik grada Kingdao, Zang Šifan.
Međutim, čini se da bi fejskini mogao da postane globalni modni trend, s obzirom na to da ga je prestižni njujorški magazin "CR Fashion Book" prikazao u svom izdanju.

Na fotografijama su prikazani modeli koji nose fejskinije različitih boja i dezena, uklopljenih sa kupaćim kostimom, nakitom i cipelama sa štiklom, sa porukom:

"Maskiranje na suncu: Skriveno sklonište u ovoj sezoni kupaćih kostima".

Dok se i dalje slepo prati trend sunčanja i što tamnije kože, u Aziji zdravu kožu smatraju lepom i vode računa o njoj. Na fejskini gledaju kao na nešto što vam otkriva vaše prelepe oči i omogućava bezbrižno uživanje u letu, bez opekotina od sunca. Ono što posebno zabrinjava je porast broja melanoma i uopšte raka kože svuda u svetu, pa je fejskini našao svoju primenu na širem tržištu.

Fejskini je postao toliko poznat zahvaljujući šaljivim komentarima mladih korisnika društvenih mreža, koji su ovaj proizvod povezali sa starijim ženama koje moraju da se kriju iza njega i svetlim tenom koji je u tom svetu tradicija.

A zapravo je potpuno obrnuto: solarijuma u Kini ima sve više, a magazini za modele biraju pretežno dobro osunčane devojke, pa su komentari na fejskini bili vrlo kreativni.

Na društvenoj mreži "Weibo", kineskoj verziji Tvitera, korisnici su se šalili od toga da stare žene najviše prate modu, sve do izjava da pljačkaši banaka mnogo vole plažu!

Šta mislite, može li kod nas ikada da zaživi ovakav trend?

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.