Uhapšen starac koji je ženi smrskao glavu i ostavio je u garaži

Zločin je prekjuče oko podneva otkrio Milevin unuk V. N., koji je njeno telo, unakaženog lica, pronašao u garaži u Bulevaru oslobođenja, u beogradskom naselju Banjica.
 
Unuk navodi da mu je, pre nego što je u petak otišao na posao, baba Mileva rekla da će s Radomirom biti na pijaci. Kada se vratio kući, međutim, nje nije bilo, a deda je poricao da je igde išao s njom.
 
"To dedino negiranje mi je bilo sumnjivo, kao i inspektorima policije koji su u subotu počeli da rade na slučaju. Ali mi ni na kraj pameti nije bilo da je baka ubijena. Njen nestanak smo u subotu i prijavili policiji. U ponedeljak je trebalo da odnesemo njenu fotografiju u MUP, o čemu smo se dogovorili u nedelju, kada sam sedeo sa dedom i ocem. Ujutru sam otišao po Radomira, ali ga nije bilo", priča Milevin unuk.
 
Pokušavali su da ga dobiju na telefon. Deda se dugo nije javljao, a onda se mobilni telefon isključio. U tom trenutku, V. N. i njegov otac primetili su da Radomirov automobil nije u garaži.
 
"Probali smo da uđemo unutra, ali je bilo zaključano. Kada smo obili vrata, ušli smo i zatekli babu u kanalu. Nisam mogao da podnesem taj prizor, pa sam odmah izjurio napolje. Primetio sam samo da je imala dosta povreda po glavi", priseća se V. N.
 
Razmišljajući o tome šta je mogao da bude motiv ubistva, on kaže da se Radomir oduvek ponašao normalno i da nikada nije bio agresivan, niti se sukobljavao sa bilo kim iz porodice. On i Mileva venčali su se pre 20 godina, što je oboma bio drugi brak. Živeli su u Radomirovoj kući u Bulevaru oslobođenja, gde su se kasnije doselili i Milevin sin i unuk.
 
"Pre nekoliko godina sklopili smo ugovor o doživotnom izdržavanju i Radomir je sve prepisao na mene. Onda sam sagradio kuću odmah pored njihove, da bih mogao da vodim računa o njima. Lepo smo se slagali, a njih dvoje i kad su se svađali - to su bile uobičajene bračne razmirice. Bili su dobrog zdravlja, finansijski su dobro stajali... Stvarno ne mogu da shvatim šta se dogodilo", kaže unuk nastradale.

Izvor: Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.