Devojčicu raskomadala jahta!

0

U stravičnoj pomorskoj nesreći koja se dogodila jutros oko 11.10 sati na područiju južnog Fažanskog kanala smrtno je stradala Nemica J.K. (16).

Ona je u tom delu akvatorija ronila kada je na nju naletela 13,6 metara duga motorna jahta pod italijanskom zastavom.

Kako ističu u Ministarstvu pomorstva, na obali poluostrva Puntižela nasuprot ostrvceta Kozada pripadnici pulske Kapetanije zatekli su telo mrtve ženske osobe u ronilačkom odelu.

Očevici su opisali što se dogodilo, tako da je ubrzo utvrđeno da se radi o J.K.

Radni Hitne medicinske pomoći Pula prevezli su telo u Zavod za hitnu medicinsku pomoć Istarske županije gde je ustanovljeno kako je Nemica, nažalost, preminula usled teških i smrtonosnih povreda i amputacije delova tela.

Istraga je usmerena prema motornoj jahti naziva Con Tici 1, talijanske zastave, dužine 13,68 metara i snage motora od 330 kW, u vlasništvu L.F. iz Italije.

Jahta se zatekla u neposrednoj blizini pozicije nesreće koje su radnici Lučke kapetanije Pula osigurali od prilaza drugih plovila i osoba do okončanja istrage.

U Ministarstvu mora ističu da je o ovoj teškoj pomorskoj nesreći obavešteno i Županijsko državno tužilaštvo u Puli koje zajedno sa radnicma pulske Kapetanije i službenicima Pomorske policije Pula sprovodi istražne radnje o svim okolnostima događaja.

Izvor: Jutarnji list

Foto: yayimages.com/ilustracija

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.