LUKINI DRUGOVI: Nadamo se da policija juri pravog ubicu

- Crvena poternica objavljena je dva dana pošto su rekli da se konačno zna ko je ubio Luku. Jesu li mislili da će Marko Milićev za sve to vreme mirno ležati na ležaljci na plaži?! Ubicu Tijane Jurić prvo su dva dana pratili jer im je bio sumnjiv, nakon toga ga uhapsili pa tek onda objavili njegovo ime - podseća Brcan, ističući da je užasnut sledom događaja.

Umešnost srpske policije da nađe i kazni krivca prokomentarisao je i Uroš Anđelković, kojem, kako kaže, ostaje samo da veruje da će ubica njihovog druga odgovarati za svoj zločin.

Zgrožen, kako je rekao, “totalnom bezosećajnošću” Lukinog ubice i njegovih saučesnika Brcan se priseća svih protesta građana i svakodnevnog medijskog pritiska da se počinilac nađe, koji su na kraju, kako ispada, izvrnuti ruglu.

- Mogu samo da se nadam da ne jure pogrešnog čoveka. Pretpostavljam da će se on sada truditi da umakne policiji, ali voleo bih da ga što pre uhvate -
rekao je Uroš.

Marko i Uroš imali su isto mišljenje o saučesnicima Marka Milićeva, koji su nedeljama ćutali o tome što znaju i u krajnjoj liniji mu pomogli da nestane.

- Ne bih voleo da ih vidim, ali kada bih se suočio s njima, pitao bih ih “zašto se niste vratili kad ste videli šta se dogodilo, zašto niste prijavili?” Pre tri dana se u novinama pojavio i neki očevidac, taksista koji je te noći bio svedok nesreće, pa je ispričao da je vozač “mini morisa” posle udarca stao, krenuo u rikverc i onda pobegao. Kakav crni rikverc, on je pošto je odbacio Luku dodao gas i produžio dalje! -
navodi Marko, pitajući se ko je odjednom taj čovek i gde je bio prethodna 24 dana.

Inače, Tamari Bogdanović iz Novog Sada, Milici Novaković iz Rume i Dani Manevskoj iz Smedereva, kao i Bojani Petrović, Milićevom kumu Bratislavu Vesoviću i taksisti Saši Jankoviću određen je pritvor do 30 dana da ne bi uticali na svedoke. U strahu od zatvora Tamara i Milica, koje su kobne večeri bile s Milićevim, spremne su da otkriju više detalja o tome kako je vozeći “kantrimena” Marko Milićev (33) usmrtio Luku Jovanovića (21).

One su u svojim prvim iskazima tvrdili da nisu videle samo nesreću, iako su bile u “kantrimenu”. Ispričale su da su samo čule udarac i da naredne dve nedelje nisu shvatile da su bile akteri nesreća u kojoj je nastradao Luka Jovanović. Kada su konačno sve povezale, navodno su se toliko uplašile da nisu smele da prijave Marka Milićeva.

- Bile su drske i bilo je jasno da namerno prećutkuju neke stvari. Međutim, nakon određivanja pritvora Bogdanovićeva i Novakovićeva su rekle da su spremne za saradnju. One će ponovo biti ispitane tokom naredne nedelje -
kaže izvor “Blica”.

Vesović i Milićev su zajedno sakrili automobil „kantrimen” na udaljenosti do najviše sedam minuta od pumpe u Čingrinoj ulici. Prema iskazima ostalih osumnjičenih, oni su se odvezli „kantrimenom” i vratili se posle pet do sedam minuta peške.

Vesović nije rekao gde je automobil i brani se ćutanjem, kao i Bojana Petrović. Zanimljivo je da njih zastupa advokat Dejan Ćasić, koga je prvoosumnjičeni Milićev preporučio. Osumnjičena Bojana Petrović je odmah nakon nesreće otišla dalje u provod u klub “Fristajler”. Zanimljivo je da je, osim što se branila ćutanjem i time zaštitila Milićeva, odbila da otkrije i neke lične podatke kao, na primer, s kim živi u vanbračnoj zajednici.

Milićev uzeo prezime žene Nade
Marko Marković i Nada Milićev venčali su se 25. septembra 2013, a zatim je on 18. oktobra izvadio nova dokumenta u kojima je umesto svog prezimena upisao ženino. Međutim, tada nije predao pasoš sa svojim starim prezimenom Marković, već je prijavio da ne može da ga nađe. - Pasoš sa imenom Marković je poništen u Srbiji. Međutim, kako ga nije predao nadležnima, s tim pasošem može da pređe u neku drugu državu iz Turske. Zato smo tražili da se izda crvena Interpolova poternica na oba njegova imena Marko Milićev i Marko Marković, što je i urađeno - kažu u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

Izvor: Blic

Pogledajte još