Otvoreno pismo islamskih vojnika roditeljima Džejmsa Faulija!

Porodici Fouli je poslato ukupno šest (6) mejlova od strane islamskih vojnika, poslednji od kojih se završio rečenicom ''nećemo se zaustaviti dok ne utolimo žeđ za vašom krvlju''. Taj poslednji mejl je poslat 12. avgusta.

Džon Fouli, otac pokojnog Džejmsa, je u petak izjavio: ''Zapravo, bio sam jako srećan što sam dobio još jedan mejl od njih, s obzirom da jedno vreme nisu ništa pisali. I priznajem, potcenio sam reči koje su napisali. Nisam shvatio da su toliko brutalni, i nadao sam se da ćemo moći da pregovaramo, da vidimo da li su raspoloženi za bilo kakvu vrstu dogovora ili komunikacije.'' Na ovo je Dajen Fouli, Džonova supruga i Džejmsova majka dodala: ''Poslednji put kada su nam poslali mejl bio je decembar. Do tada smo dobili nekoliko mejlova, ali onda su prestali da pišu. Posle toga smo samo čekali uznemireno.''

A onda smo dobili taj poslednji mejl koji glasi:

KOLIKO ĆE DUGO OVCE PRATITI SVOG SLEPOG VOĐU?

Poruka američkoj vladi i njenim sledbenicima, ovcama:

Nismo vas dirali otkad smo vas onako sramotno pobedili u Iraku. Nismo se mešali u odluke vaše zemlje niti napadali vaše građane dok su bezbrižno sedeli u svojim kućama, a i te kako smo mogli!

Dali smo vam više opcija za pregovore i oslobođanje zarobljenika. Ponudili smo novčane transakcije, s obzirom da su ih druge vlade prihvatile. Takođe smo ponudili i razmenu zarobljenika ali ste nam ubrzo objasnili da to NIJE ono za šta ste zainteresovani.
Nemate motiv da se nosite sa Muslimanima ni na jedan drugi način osim silom, istim načinom koji vas je sačekao kada ste pokušali da okupirate Irak! Sada se vraćate u misiji da bombardujete Muslimane Iraka opet, ovog puta drugačijom municijom, a sve to kukavički se krijući konfrontacije oči-u-oči.

Danas se naši mačevi ujedinjuju u borbi protiv vas, VLADO I GRAĐANI KOJI TOJ VLADI VERUJTE! I NEĆEMO SE ZAUSTAVITI DOK NE UTOLIMO ŽEĐ ZA VAŠOM KRVLJU.

Vi nikada niste poštedeli naše slabašne, starije žene ili decu pa NEĆEMO NI MI poštedeti nikog vašeg!
Vi i vaši građani ćete platiti cenu za sva bombardovanja!
Prvu cenu ćete platiti krvlju vašeg američkog građanina, Džejmsa Foulija!
Biće pogubljen kao DIREKTNA posledica vašeg ponašanja prema nama!

Na Džejmsovoj memorijalnoj ceremoniji roditelji su pričali o tome koliko im nedostaje sinovljeva hrabrost, smeh, posvećenost svemu što je radio... Koliko im nedostaje u svakom mogućem aspektu života, pisao je DailyMail.

Pogledajte još