27 godina od prvog prikazivanja "Prljavog plesa"!(FOTO/VIDEO)

Film „Prljavi ples“, koji je premijerno prikazan pre tačno 27 godina, zaradio je 214 miliona dolara na svetskim blagajnama i osvojio Oskara za najbolju pesmu i nekoliko Gremija za muziku.
Iako niko nije očekivao da će biti toliko uspešan, njegov saundtrek je na listama prolazio bolje od Majkla Džeksona i Brusa Springstina, a često se nalazi i na listama najomiljenijih filmova svih vremena.

Međutim, ono što je najinteresantnije je svakako to što se partneri Dženifer Grej i Patrik Svejzi još odranije nisu podnosili, pa su test-prikazivanja ovog ostvarenja bila katastrofalna.
(old_image)

Čak je i publika u prvo vreme toliko mrzela „Prljavi ples“ da film umalo nije otišao pravo na video-trake, kako navodi Hafington post.
Zanimljivo je i to što je jezero na kojem su kultni Bejbi i Džoni vežbali podizanje bilo toliko ledeno da su glumci pomodreli, zbog čega ne postoji nijedan kadar izbliza.

- Jezero je bilo jezivo, hipotermički hladno, a tu scenu smo snimali stalno iznova. - prisetio se snimanja Svejzi, koji je umro pre pet godina.

(old_image)

Inače, u filmu se radnja odvija u jeku leta, međutim snimanje je bilo negde sredinom oktobra, pa su, da bi dočarali "letnju prirodu", obojili travu i lišće zelenom bojom!

(old_image) Dženifr Grej se toliko plašila da uradi čuvenu scenu podizanja da ju je prvi put uradila direktno pred kamerama!
(old_image)
A ko još nije odslušao čuvenu numeru iz ovog filma, evo malog podsećanja, vreme je za ples!


Izvor: kurir/huffingtonpost

Pogledajte još