Stefanović: Marka Milićeva nismo upozorili da pobegne

- Kad je napustio zemlju, nije bilo dovoljno dokaza, niti zahteva tužilaštva i suda za zadržavanje…Da bi smo pokrenuli postupak protiv nekoga, moramo da imamo dovoljno dokaza, a u slučaju Marka Milićeva nemamo otiske prstiju, snimke kamera – rekao je Stefanović za današnji “Kurir”.

Dan-dva ranije smo saslušavali njegovog rođenog brata i ljude iz njegovog okruiženja. Oni su morali da budu saslušani da bi nam dali dovoljno dokaza. Šta mislite, da mu brat nije javio? Uz pomoć njih pribavili smo dovoljno dokaza za podizanje krivične prijave, kako bi u sudskom postupku, koji će uslediti, on bio pravosnažno osuđen”, rekao je Stefanović.

Na pitanje da li to znaci da mu je, kada je na pres konferenciji objavio njegovo ime, ostalo samo da se moli da će Milićev ostati u Turskoj, ministar je odgovorio negativno.

- Ne. Posedujemo i druge podatke, ali to zbog istrage ne možemo da iznesemo u javnost. Uvek smo nekoliko koraka ispred onog što se objavi u pojedinim medijima – rekao je Stefanović.

Kad je reč o Dragoslavu Kosmajcu, on je rekao da je premijer Aleksandar Vučić ukazao na jednu pojavu u društvu – tog čoveka niko nije smeo da pomene.

“Formirali smo radnu grupu koja je došla do određenih zaključaka. I dalje se radi na tom. Popisana je imovina koja se vodi na njega i na članove njegove porodice. Šta je na tom spisku, ne mogu da vam kažem. Ispituje se i poreklo novca, da li je on to sebi mogao da priušti, da li je u tom poslu učinjeno krivični delo. Istraga je dosta napredovala”, rekao je Stefanović.

Kada je reč o slučaju Ognjanović i da su se neke firme ugrađivale u kupovinu opreme za bolnicu od novca sakupljenog za malu Tijanu, Stefanović kaže da se prate svi tokovi novca koji je prikupljen, kao i gde je on završio.

Prethodnom tužilačkom proverom nisu bili obuhvaćeni svi računi. Za dve do tri nedelje saznaćemo sve činjenice. Ima šokantnih saznanja. Neke stvari nisam očekivao, ali ne mogu sada o tome“, rekao je Stefanović.

Na pitanja o direktoru policije Miloradu Veljoviću i da se “njegovo ime provlači kroz mnoge afere”, Stefanović je rekao da se “pričalo o aferama, ali nisam dobio nikakav dokaz da je on umešan u neku od njih – ništa mi nije dostavila nijedan bezbednosna služba”.

S Valjovićem ima veoma dobru saradnju. On ima ogromno iskustvo, posvećen je poslu i jedan od retkih koji ide kući čak i posle mene. Ipak, to ne znači da će biti zaštićen ako postoje bilo kakvi dokazi protiv njega”, rekao je ministar.

telegraf

Pogledajte još