Izgoreo "Depo", lokalizovan požar

Požar je zahvatio skoro celu zgradu, a krov se urušio. Prema informacijama Sektora za vanredne situacije povređenih i nastradalih nema.

Gust dim se nadvija iznad tržnog centra u kome se prodaje garderoba i pretpostavlja se da će materijalna šteta biti velika. Radno vreme centra je od 9h subotom, a kako javlja Studio B, u Depou nije bilo ljudi u trenutku požara.

Na terenu je 10 vatrogasnih vozila sa 33 vatrogasca koji su oko sat vremena gasili požar. Nema opasnosti od širenja plamena, a trenutno se radi na dogašivanju požara, javlja Studio B.

U požaru koji je izbio oko osam sati, potpuno je izgoreo krov i unutrašnjost tržnog centra.

Kako javlja RTS, zasad niko nije zatražio pomoć lekarskih ekipa.

U "Depou" je bilo 160 radnji, a vlasnici kažu da je sva roba uništena. Kako javlja reporter Studia B, ispred "Depoa" je veliki broj vlasnika radnji koji su očajni zbog velikog materijalnog gubitka.

Prema poslednjoj informaciji saobraćaj na Bulevaru kralja Aleksandra funkcioniše u oba smera.

Tramvajski saobraćaj je prethodno bio obustavljen od Ruzveltove do Ustaničke ulice, a u veći deo Bulevera kralja Aleksandra na tom potezu je bio zatvoren i za putnička vozila.

Gust dim je kuljao iznad tržnog centra u kome se prodaje garderoba, a miris se osetio i u okolini.

Željko Milković, v.d direktor GSP "Beogrаd” kaže da u požaru nema štete na opremi GSP-a, a da će uzrok požara biti naknadno utvrđen.

"Nаjvаžnije od svegа je dа niko nije povređen, а opremа i mehаnizаcijа GSP-а iz trećeg objektа, u kome su bilа vozilа zа servisirаnje šinа i аlаti je izvučenа nа vreme i nа njimа nemа nikаkvog oštećenjа i štete. Rаdi o prostorimа kojа se iznаjmljuju JKP 'Grаdske pijаce', а svi objekti su osigurаni u osigurаvаjućem društvu 'Dunаv', koje pokrivа svu štetu. Uzrok požаrа se zа sаdа još ne znа, i biće utvrđen istrаgom nаdležnih", rekаo je Milković u pisanoj izjavi.

B92

Pogledajte još