Marko Milićev se krije među turistima u Turskoj!

Mala je verovatnoća da je on ilegalno prešao tursku granicu, mada se ne isključuje ni takva mogućnost. Za njim je raspisana crvena Interpolova poternica i očekuje se da vrlo brzo bude uhapšen.

"Verujemo da je i dalje u Turskoj. Očekujemo u narednih nekoliko dana i prve informacije od kolega iz Ankare. Sumnjamo da se prikrio u nekom većem mestu, među turistima, i da pokušava da nađe izlaz iz situacije u koju je zapao", kaže izvor blizak istrazi.

Ipak, postoje indicije da Milićev nije slučajno izabrao Tursku, odnosno Istanbul kao prvu destinaciju da ode iz zemlje. Simptomatična je i činjenica da je Beograd napustio kada su se kockice tragedije sklopile i kada je otkriven prvi siguran trag koji je vodio do njega kao glavnog vinovnika katastrofalne saobraćajne nesreće.

"Nismo imali dokaze da ga tada uhapsimo, postojale su samo indicije da je on vozač 'kantrimena'Privodili smo kraju i analizu baznih stanica od tog tragičnog jutra. Čudno je da je pobegao dve nedelje posle nesreće. Sumnjamo da je prethodno pripremao „teren“ i da ga je neko čekao u Turskoj", objašnjava izvor iz istrage.

Dok traje potraga za Milićevim, odnosno Markovićem (promenio je prezime, ali poseduje pasoše na oba), policija pokušava da uđe u trag i vozilu, 'mini kantrimenu', italijanskih tablica EL 024 KH, kojim je usmrtio Jovanovića. Poslednji put, prema rečima direktnih aktera tragedije, vozilo je bilo iza benzinske pumpe u Čingrijinoj ulici, na Zvezdari.

"Tu su svih šestoro osumnjičenih čekali Milićevljevog prijatelja Bratislava Vesovića. Njih dvojica su sela u 'kantrimen' i negde otišli. Vratili su se posle 15 minuta, pešice. Sumnjamo da je auto negde u 'šteku', možda čak i kod nekog narkomana koji je od njega kupovao narkotike. Automobil može da bude bilo gde na Zvezdari. Blizu je i Veliki Mokri Lug, Zvezdarska šuma, Mirijevo", kaže izvor iz istrage.

Milićev je, prema saznanjima policije, koristio dva automobila - "mini kantrimen" italijanskih i "audi tt" austrijskih tablica. Ovaj drugi mu je oduzet dva dana posle udesa na Brankovom mostu, a u toku je provera da li je i "audi" poput "minija" - ukraden.

Milićev je imao najverovatnije falsifikovani "sonđorno", odnosno italijansku boravišnu vizu, koja mu je i omogućavala da upravlja ovim vozilom. U toku je provera tablica, kako bi se utvrdilo da li su ukradene ili falsifikovane.

Za to vreme Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu započelo je istragu o teškoj saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginuo Luka Jovanović. Protiv Milićeva, osumnjičenog za teško delo u saobraćaju i nepružanje pomoći povređenoj osobi, postupak se vodi u odsustvu.

Taksisti Saši Jankoviću, kao i za petoro Milićevih prijatelja koji su sa njim bili kobne noći u „mini kantrimenu“ određen je pritvor do mesec dana. Sumnjiče se za pomoć posle počinjenog dela i neprijavljivanje.

Izvor: Večernje novosti

Pogledajte još