Policija pronašla čak tri ukradena "kantrimena"!

Još traje potraga za mini kantrimenom, vozilom kojim je izazvana nesreća u kojoj je poginuo Luka Jovanović.

Pretresane su garaže, zaustavljan svaki automobil koji je bio sumnjiv.

Ova istraga, međutim otvorila je nove predmete - policija je zaplenila mini kantrimene za koje su ispostavilo se ukradeni u Austriji.

Među stotinama oduzetih vozila nalaze se i tri kantrimena oduzeta u poslednjih dvadesetak dana. Oni su pronađeni tokom potrage za vozilom, ali i za vozačem mini kantrimena koji je udario Luku Jovanovića.

Policija je zbog saznanja da se radi o vozilu "mini moris", model "kantrimen", krenula sa proverama tih vozila, kao i sa privremenim oduzimanjem vozila koja liče, i koja bi mogla da dođu u obzir da su učestvovala u tome, kaže Borislav Kovačević iz Odeljenja za suzbijanje delikata na vozilima PU Beograd.

"Oduzeli smo četiri takva automobila, od ta četiri za tri smo utvrdili da su ukradena u inostranstvu... Ukradena su u Austriji i to u poslednjih mesec dana"
, kaže Kovačević koji dodaje da su kola na proveri.

Sva ova vozila imala su lažne papire, sa drugim brojem šasije, iako u samim vozilima broj šasije još nije prekucan. Sada se proverava da li su oni koji su vozila posedovali, takođe imali falsifikovana dokumenta.

"Najčešće i oni imaju falsifikovana dokumenta, osim samog vozila, i lična dokumenta - kao što su prijave boravišta ili radne vize. Nekada imaju falsifikovane lične karte"
, napominje Kovačević.

"Iako su sva tri vozila ukradena u Austriji, i imala austrijske table, jedno vozilo je oduzeto ovde sa bugarskim tablicama, a dva sa italijanskim - što potvrđuje ovu priču sa falsifikovanjem, da bi se granica prešla", dodaje on.

Policijskim žargonom, nisu sva tri vozila iz iste kuhinje, dakle nije ih prošvercovala ista kriminalna grupa.

Najviše kradenih automobila pronađenih u Srbiji dolazi iz Italije i Austrije, a najviše njih ima italijanska falsifikovana dokumenta, jer je provera tih papira najduža.

Kantrimeni su skupi, ali su popularni, "statusni simbol". Kada se šasija prekuca šverceri ih prodaju i za 20.000 evra iako su ukradeni.

U medijima se spekulisalo da i sporni kantrimen za kojim se traga ima lažne italijanske tablice. Ipak to je, kažu u policiji, samo pretpostavka koju je nemoguće potvrditi dok se ne nađe vozilo.

Izvor: B92

Pogledajte još