Delegacija EHF uverena u uspešnu organizaciju EP

BEOGRAD, 17. septembra 2009. (Beta) - Predstavnici Evropske rukometne federacije (EHF) ocenili su da je pred organizatorima EP 2012. godine još dosta posla, ali da nemaju sumnje da će šampionat biti dobro organizovan.

"RSS zna da treba da uradimo puno posla. Ovo je prva inspekcija objekata. EHF nema sumnju da će osoblje saveza uraditi sve da to bude dobro organizovano. Posle inspekcije poslaćemo savezu izveštaj sa pet poglavalja, jednim opštim i četiri posebna za sve gradove. Drago nam je da se i Vlada i sve lokalne vlasti uključile u organizaciju i verujemo da ćemo dostići visok nivo", rekao je Jan Tuik, član Izvrsnog komiteta EHF i predsednik Takmičarske komisije te federacije.

Predstavnik kancelarije EHF Monika Fliksender rekla je da je poseta dobra prilika da se sagledaju sve stvari u vezi sa organizacijom šampionata.

"Biće to 19. evropsko prvenstvo, a ovo je bila prilika da se sagledaju sve stvari i ono što je neophodno da se uradi do starta. Nama je cilj da EP u Srbiji bude najbolje organizovano do sada", kazala je ona.

Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković rekao je da su sastanci sa predstavnicima EHF veoma važni, jer će RSS dobiti informacije šta je dobro, a šta bi trebalo da se ispravi.

"Delegacija se nalazi tri dana u našoj zemlji i zajedno smo obišli objekte u gradovima koje smo prijavili za EP 2012. Očekujemo da u pisanoj formi dobijemo izveštaj i sve nedostatke koje je inspekcija uočila, kako bi krenuli da ih otklanjamo. Razgovarali smo i sa Radio-televizijom Srbije i Infrontom, partnerom EHF za prenose i sve što je vezano za medije", rekao je Đurković.

Direktor Infronta, medijskog partnera EHF-a, Rolf Vajgel rekao je da će ta kompanija učiniti sve da sa EP u svet ode najlepša slika o Srbiji.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.