Ubica rekao ćerki da će joj ubiti majku

Nekoliko dana pre ubistva, Milovanović (35) je telefonom iz zatvora pozvao ćerku I.M. (8) i detetu najavio da će joj ubiti majku. O čudnom razgovoru sa ocem, dete se poverilo tetki Bobani Radić, Bojaninoj sestri bliznakinji.

"Dete mi je, pre odlaska na more s Milovanovićevom majkom Jadrankom, ispričalo da ju je tata zvao telefonom i rekao da će ubiti Bojanu. Odmah sam to prenela sestri, ali se ona samo nasmejala. I pored upozorenja, nije verovala da će je ubiti"
, kroz suze priča sestra Bobana i navodi da joj je dan pred ubistvo bivši zet poslao pismo i molio je da utiče na Bojanu da nastavi da ga posećuje.

Ubica je Bobani napisao i da nema nameru da ubije bivšu suprugu "jer je to mogao da uradi tokom ranijih poseta a i njegovoj ćerci je neophodna majka".

Ipak, Milovanović je imao sasvim drugačiji, krvavi naum. Nekadašnju ženu je napao u jednoj od dve ljubavne sobe niškog zatvora. Ona je došla u dvosatnu posetu na koju je Milovanović imao pravo jednom u dva meseca. U toj sobi, koja nije pokrivena video-nadzorom, bili su sami. Čuvari koji su bili u blizini, kao i par iz ljubavne sobe do njihove, ništa nisu čuli.

"Molila sam je da ne ide da ga posećuje u zatvoru, preklinjala... Nije me slušala. Išla je kod njega, čak je krila od mene. Mnogo je volela Ivana. Iako je toliko tukao, maltretirao, nije mogla da prestane da ga voli", plačući priča sestra.

U sobi je prekjuče, međutim, izbila svađa i on ju je zadavio rukama. Zločin su otkrili stražari, koji su zatvorenika zatekli kraj tela žene, koja je još davala znake života. Lekari su pokušali da je reanimiraju, ali su posle sat borbe u 13.30 morali da konstatuju njenu smrt. Ubica, koji je robijao tri godine i 10 meseci zbog trgovine narkoticima, izjavio je policiji da je ubio ženu jer je htela da vodi dete u Nemačku.

Ali, Bobana napominje da nije tačno da je njena sestra planirala da dete odvede u Nemačku. Nije ni mogla, jer nije imala pasoš.

"Ivan bezočno laže, pokušava da nađe alibi. Moja sestra nije imala pasoš jer svekrva i svekar nisu hteli da je prijave na njihovoj adresi stanovanja jer su se plašili da će dete da odvede. Ona jeste planirala da ode iz te kuće, da pobegne i pokuša da se snađe. Međutim, nije htela da vodi ćerku odmah, već tek kada sredi život", priseća se sestra.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.