Za petak, 18. septembar 2009.

BEOGRAD, 18. septembra 2009. (Beta) - Naslovne strane beogradskih listova danas su posvećene tragediji kod Smedereva, egzekuciji Dragoljuba Draže Mihailovića i Paradi ponosa u Beogradu.

ALO - O ubistvu i samoubistvu kod Smedereva "Pobio celu porodicu". O tuci navijača u Beogradu pod naslovom "Pala krv!"

BLIC - O autentičnosti rukopisa o egzekuciji Draže Mihailovića list piše pod naslovom "Kalabić je napisao oba pisma", a o Povorci ponosa - "U Srbiji odavno nije bilo rizičnijeg skupa". O ubistvu i samoubistvu u Lugavčini kod Smedereva pod naslovom "Baba, tebe ću da poštedim, ionako ćeš umreti".

BORBA - "Vlada podržala paradu" o predstojećoj paradi ponosa u Beogradu. "Vašington odustao od antiraketnog štita u Evropi" o odluci Bele kuće.

VEČERNJE NOVOSTI - "Rata bolja od kirije", tekst o subvencionisanim kreditima za stan. "Udba montirala izdaju" naslov je posvećen egzekuciji Draže Mihajlovića. O tragediji u Lugavčini kod Smedereva list piše pod naslovom "Ubio majku, oca, brata, potom sebe!".

GLAS JAVNOSTI - "'Galenika' čeka bolju priliku" tekst o odlaganju prodaje te fabrike. O protestu Skupštine zajednica opština Kosova u Beogradu - "Traže poništavanje ugovora sa Euleksom". Pod naslovom "Duda je čovek koji je sve doveo u red" - intervjuu sa košarkaškim trenerom Željkom Obradovićem.

DANAS - O poslanicima koji ne uplaćuju novac u humanitarne svrhe list piše pod naslovom "Poslanici ni dinar u Fond solidarnosti", a gej paradi posvećen je naslov "Povorka ponosa neće biti odložena". Izjava potpredsednika vlade Božidara Đelića naslovljena je "ŠP važniji od kandidature".

KURIR - O predstojećoj paradi ponosa u Beogradu pod naslovom "Vlada za gej paradu".

POLITIKA - "Amerika odustaje od raketnog štita u Evropi", odluka je predsednika SAD Barak Obame, a "Ombudsman šalje Zakon o informisanju na Usvatvi sud", naslov je posvećen najavi grupe stručnjaka. O rekonstrukciji beogradskog mosta list piše pod naslovom "EBRD odlaže popravku Gazele".

PREŠ - O tragediji kod Smedereva list piše pod naslovom "Horor! Ubio oca, majku, brata pa sebe". "Jovo Kapičić se hvali ratnim zločinima", naslov je posvećen priznanju bivšeg načelnika Udbe.

Pogledajte još