Recite zbogom nesanici: Tri proizvoda koji će poboljšati tvoj san!

Nedostatak sna, pored fizičkih, donosi i mentalne posledice, koje se najpre ispoljavaju kroz razdražljivost i preosetljivost.

Da biste to sprečili, kao i sveukupan pad imunog sistema, predstavljamo vam nekoliko rešenja.

TAMNE ZAVESE

Iako mnogo ljudi bira da spava sa uključenim svetlom ili bar lampom, to nikako nije preporučljivo i utiče na loš san. Jedno od rešenja je maska za spavanje, ali ona često ume da smeta. Upravo zato, debele i tamne zavese najbolje su rešenje, a neke mogu zadržati i zvuk.

ESENCIJALNA ULJA

Posle stresnog dana punog obaveza, morate sebi obezbediti odušak. Atmosfera u sobi u kojoj spavate mora da bude opuštajuća. Upravo zato nikako nemojte držati televizor u spavaćoj sobi. Umesto toga, nekoliko kapljica esencijalnog ulja po vašem izboru biće sasvim dovoljno. Posebno se preporučuje miris lavande, jer ima umirujuće, pa čak i uspavljujuće dejstvo.

SVETLEĆI ALARM

Naš organizam napravljen je tako da je aktivan po danu, a a da se tokom noći odmara. To znači da ona počinju da se razbuđuju kad sunce krene da izlaziti. Ono što može pomoći tom razbuđivanju su i svetleći alarmi, tj. alarmi koji sve više svetle kako dolazi vreme za buđenje.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.