Lepe vesti: Ako ste dužni za struju izvršitelji ne mogu da vam uzmu kućne ljubimce i ordenje

Ona kaže da će u prvoj fazi tog postupka izvršitelji doneti zaključke o izvršenju koje će uputiti dužnicima.

Ukoliko izvršitelji ne budu uspeli da dužnicima te zaključke uruče iz prvog puta, pokušaće ponovo posle 15 dana, a ukoliko ni tada ne budu mogli da im uruče, uručiće im na oglasnoj tabli suda, posle čega se može sprovoditi izvršenje, najavila je Manić u Jutarnjem programu TV Pink.

"Proces izvršenja ide sa celokupne imovine dužnika, a to znači sa plate, penzije, svih novčanih sredstava, odnosno novčanih potraživanja dužnika, pokretnih stvari, uključujući i prevozna sredstva, automobile, motore, pa i nepokretnu imovinu", najavila je Manić.

Manić je rekla da stvari, koje su neophodne za život dužnika i njegove porodice, kao što su frižider, krevet, šporet, kućni ljubimci, ordenje, medalje, ne mogu biti predmet popisa i sprovođenja izvršenja.

Ona je precizirala da je reč o računima koje je EPS snabdevanje ispostavilo od 1. jula do novembra prošle godine i da će na teritoriji Beograda ove predmete raditi 75 izvršitelja, podsetivši da u Srbiji ima ukupno 199 izvršitelja.

Prinudna naplata zaostalih dugova za struju za oko 100.000 potrošača koji imaju dug zaključno sa novembrom 2013. godine, počeće danas, najavilo je preduzeće EPS snabdevanje.

Izvor: Mondo

Pogledajte još