BAS preuzeo vođstvo na tabeli

POŽAREVAC, 17. septembra 2009. (Beta) - Šampionska ekipa Radničkog iz Rudovaca remizirala je sa Jugovićem iz Kaća u četvrtom kolu ženskog ekipnog prvenstva Srbije u šahu, koje se igra u Požarevcu, pa je beogradski BAS preuzeo vođstvo na tabeli.

U meču Jugović-Radnički, Irina Čoljuškina je savladala Tijanu Petrović, ali je Vesna Živković poražena od Radmile Živić, pa je to uz remije u partijama Maksimović-Petrenko i Mladenović-Benderać u ukupnom skoru donelo 2:2.

BAS je sa 4:0 savladao Šahmatni kružok iz Novog Sada, beogradski Rad je neočekivano izgubio od Zlatara iz Nove Varoši sa 1,5:2,5, istim rezultatom Požarevački ŠK je poražen od Srema iz Sremske Mitrovice, a Bora Kostić iz vršca od ekipe Nestor iz Zemuna.

Na tabeli vodi BAS sa 12 meč bodova i 13,5 osvojenih poena, ispred Radničkog sa 10 (13) i Jugovića sa 7 (9). Slede Srem 6 (8,5), Rad 6 (8), Nestor 6 (6), Požarevački ŠK 4 (8,5), Zlatar 4 (7), Šahmatni kružok 3 (3,5) i Bora Kostić 0 (3).

U petom kolu, koje se igra sutra (16), sastaju se: Šahmatni kružok-Rad, Požarevački ŠK-BAS, Radnički-Srem, Nestor-Jugović Enerdži net, Zlatar-Bora Kostić. Takmičenje se završava 22. septembra.

Pogledajte još