Pavlović godinu dana u Minesoti

MINEAPOLIS, 18. septembra 2009. (Beta-AP) - Srpski košarkaš Aleksandar Pavlović zvanično je postao član NBA ligaša Minesote sa kojom je potpisao jednogodišnji ugovor.

Pavlović je ugovor sa Minesotom potpisao u noći između četvrtka i petka, pošto je ranije ove nedelje raskinuo saradnju sa Feniksom u koji je u junu stigao iz Klivlenda.

Ubrzo je, ipak, 2,01 metara visoki Pavlović pronašao novi klub u kome bi trebalo da ima mnogo više prostora za igru, pošto je tim Minesote u procesu stvaranja. Pavlović je prošle sezone na 41 utakmici za Klivlend u proseku postizao 4,6 poena po meču. 

Prosečno je 25-godišnji košarkaš na terenu provodio po 16 minuta, ali bi u Minesoti trebalo da bude više mesta za njega, pošto "vukovi" na poziciji beka-šutera imaju još samo debitanta u NBA ligi Vejna Elingtona. Prinudno rešenje je i Kori Bruer, koji se još oporavlja od ozbiljne operacije kolena.

"Uzbuđeni smo što je Saša sa nama. Njegova veličina i atletske sposobnosti će nam pomoći da se razmrdamo po bokovima, a doneće nam i neophodno iskustvo", naveo je u saopštenju direktor košarkaških operacija Minesote Dejvid Kan.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.