Samo što ga ne uhapse: Marko Milićev lociran - u Kini!

Istražni organi uspeli su da lociraju Milićeva u centralnom delu ove azijske zemlje i njegovo hapšenje je pitanje dana.

"Milićev je 10. avgusta s beogradskog aerodroma 'Nikola Tesla' otputovao u Istanbul, odakle je nestao već 13. avgusta. Utvrđeno je da je on iz Turske odleteo za Hongkong, odakle je otišao u centralnu Kinu. Milićev je najpre lociran na aerodromu u Hongkongu, a njegovo kretanje je pomno praćeno i utvrđeno je da se sada nalazi u centralnoj Kini",
kaže "izvor Kurira".

Policija je, tvrdi Kurir, Milićevu za petama, ali niko od agenata ga od raspisivanja Interpolove poternice nije video kako bi mogao da ga uhapsi.

"Uprkos tome, tačno se zna gde se on nalazi i očekuje se da će mu lisice na ruke biti stavljene uskoro, a dodatni minus za njega je to što je on u Kini vrlo uočljiv, jer se fizički razlikuje od Kineza"
, kaže "izvor Kurira".

Prema rečima našeg izvora iz istrage, Milićev je uspeo da prevali 8.500 kilometara - da pobegne iz Srbije u Tursku, a onda iz Turske u Kinu, jer je Interpolova poternica za njim raspisana tek 19. avgusta.

"On je pre toga imao vremena da ide iz države u državu jer za njim nije bila raspisana međunarodna potraga. U ovom trenutku, kad je crvena Interpolova poternica na snazi, ne postoji prepreka za njegovo hapšenje u kojoj god zemlji da se nalazi", kaže "izvor Kurira".

On dodaje da Srbija i Kina imaju odlične međusobne odnose i saradnju, pa izručenje Milićeva Srbiji posle hapšenja neće predstavljati problem.

"Srbija i Kina su veliki prijatelji. Dobro je i to što su kineske vlasti vrlo ekspeditivne i ažurne kad su ovakve stvari u pitanju, pa će Milićev nakon hapšenja u Kini biti predat srpskim istražnim organima bez ikakvih problema", objašnjava "izvor Kurira".

Proverava se i da li je Marko Milićev u Turskoj imao jatake uz čiju pomoć je uspeo da napusti tu zemlju.

"Budući da se sumnja da Milićev sarađuje sa zvezdarskim kriminalnim klanom i da se bavi trgovinom narkoticima, ne isključuje se ni mogućnost da ga je neko iz podzemlja čekao u Turskoj i da mu je značajno pomogao pripremajući teren za dalji beg", kaže "izvor Kurira".

Izvor: Kurir

Pogledajte još