Državljanka Srbije reketirala sveštenika u Italiji

Višenedeljne pretnje i iznuđivanje novca od starešine jedne parohije u italijanskoj pokrajini Emilija-Romanja počele su krajnje naivno.

Prema pisanju italijanskih medija, Stojanovićeva je prošlog aprila došla u crkvu i zatražila pomoć od sveštenika.

Ispričala mu je da boluje od raka dojke i dok su razgovarali položila je njegovu ruku na svoje grudi, da bi je blagoslovio.

Na kasnije iznenađenje papinog službenika, Ljiljana Stojanović je zapravo imala ideju kako da unovči taj blagoslov. Naime, nedugo zatim pozvala je sveštenika moleći ga da joj pozajmi 3.000 evra.

Objasnila mu je da se nalazi u veoma teškoj ekonomskoj situaciji i da joj je neophodna njegova novčana pomoć. Novac joj je, navodno, bio potreban za lečenje.

Nedelju dana kasnije, pošto joj je dao traženu sumu, Ljiljana se opet obratila parohu, ali nešto drugačijim tonom. Rekla mu je da želi još 4.000 evra, napominjući da će, ukoliko odbije da joj ih isplati - svim novinama ispričati da ju je seksualno uznemiravao. Uplašen za svoju reputaciju, sveštenik je Ljiljani još jednom „izašao u susret”.

Pomislivši da je otkrila nepresušni izvor novca, Stojanovićeva je nastavila sa pozivima i traženjem novih uplata na njen račun, podsećajući sveštenika šta će se dogoditi ukoliko joj kaže „ne”.

Za svaki slučaj, nekoliko puta ga je kontaktirao i Ljiljanin pomagač Svetozar Jovanović, koji se predstavljao kao njen muž. Torturu kojoj je sveštenik bio izložen dovitljivi iznuđivači potom su obogatili i SMS-ovima u kojima su zahtevali, naravno, još novca.

Kako je naknadno pokazala policijska istraga, sveštenik je tandemu iz Srbije preko "Vestern Uniona" i "Ameriken Ekspresa" uplatio više od 5.000 evra, pre nego što je otišao u policiju i „vidno osramoćen” ispričao šta se sve desilo. Stojanovićevu i Jovanovića policija je pritvorila čim su se vratili u Ravenu s odmora u Istri.

Izvor: Blic

Pogledajte još