Da ne bi provalio da ga love: Poternica za Milićevim je raspisana, ali nije na sajtu

Pisanje pojedinih medija da poternica ne postoji demantovao je načelnik Uprave za međunarodnu operativnu policijsku saradnju Milan Dimitrijević.

"Interpol ima svoju metodologiju rada koju je država Srbija u potpunosti prihvatila. To što poternica nije objavljena na zvaničnom sajtu Interpola ne znači da ona nije raspisana", objasnio je Dimitrijević.

On je dodao da srpski Interpol, na primer, trenutno na sistemu ima 1.160 aktivnih medjunarodnih crvenih poternica, od kojih je na sajtu objavljeno svega 13.

Odluku da li će poternica biti transparentna ili ne donosi isključivo nadležni sud koji je izdao naredbu za izdavanje poternice, saopštio je Biro za saradnju s medijima MUP-a.

Dimitrijević je izjavio da su "neistinite i zlonamerne informacije koje je objavio portal 'Telepromter' o navodnom neraspisivanju poternice na ime Marka Milićeva".

Posle nesreće na Brankovom mostu, koju je izazvao 25. jula, Milićev se nalazi u bekstvu. On je 10. avgusta letom za Istambul, sa svojim pasošem napustio zemlju, avionskom kartom u jednom pravcu.

Osumnjičeni Milićev tereti se za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna zatvora do osam godina, kao i za nepružanja pomoći licu povredjenom u saobraćajnim nesreći.

Izvor: Blic

Pogledajte još