Moguć novi štrajk sudija

NJUJORK, 18. septembra 2009. (Beta-AP) - Predstavnik udruženja sudija košarkaške NBA lige ocenio je da se čini da je posle novih neuspelih pregovora sa upravom takmičenja štrajk arbitara neizbežan.

Portparol udruženja sudija Leme Mekmoris, koji je i sam učestvovao u razgovorima, istakao je da je očigledno da čelnici lige nisu zainteresovani za dalje traganje za rešenjem, jer ono nije pronađeno u noći između četvrtka i petka i Čikagu.

Pesimisti su i u upravi NBA lige. "Uvek postoji vreme za dogovor, pod uslovom da je to ono što obe strane žele. Ali, po onome što se desilo na poslednjem sastanku, nisam optimista", kazao je generalni sekretar lige Rik Bjukenon.

Dosadašnji ugovor sudija i NBA lige istakao je 1. septembra, a sada se traži osnov za novu dvogodišnju saradnju.

Mekmoris je naveo da plata nije problem, već pokušaji uprave lige da sudijama smanji penzije. Sudije su se pobunile i zato što nisu dobili podršku za svoj plan za razvoj mladih kolega.

Nova sezona u NBA ligi počeće 1. oktobra, a ako ne bude dogovora pravdu će na utakmicama deliti pomoćne sudije. To se poslednji put desilo u sezoni 1995/1996, kada je kvalitet suđenja oštro kritikovan.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.