Od nestalog mladića ni traga ni glasa! Otac strahuje da je upao u reku

Pripadnici Rečne policije, ronioci, Žandarmerija, kao i prijatelji, treći dan zaredom tragaju za Petrom Obrenčevićem (33), konobarom sa splava „Šejk end šejk“ na beogradskom ušću, koji je nestao u noći između subote i nedelje.

Petrova porodica koja živi u Glušcima kod Bogatića, u očaju čeka vesti iz prestonice. Njegov otac Živko Obrenčević kaže da sina stalno zove na mobilni telefon, ali da mu „izbacuje signal, kao da je zauzet“.

“Moj sin nije pio niti je bio problematičan. Bio je lošiji plivač i plašim se najgoreg, da je pao u vodu ili ga je neko gurnuo, namerno ili slučajno. Očekujemo da policija locira Petrov telefon, da ga traže i pronađu. Očekujemo željno svaku informaciju o njemu, i nadamo se da ćemo ga uskoro videti, živog i zdravog “, rekao je Živko.

I mladićevi prijatelji kažu da je nemoguće da je neko želeo da naudi Petru jer je, kažu bio miran i staložen.

“Znamo da je te noći, oko 1 čas, poslednji put viđen na splavu. Šta se onda dogodilo, nikome nije jasno. Njegove kolege tvrde da je te noći bilo mirno na plovilu, bez incidenata, i da ne veruju da je neko mogao da mu naudi” , kaže Petrova prijateljica Maja Pajić Vučić.

Petrove kolege sa „Šejk end šejka“ ističu da su ga posledi put videli kada je, kobne noći, u vreme oluje koja je zahvatila Beograd, pokušavao da spusti tendu na splavu. Da ga nema, konstatovali su tek pošto je neko od gostiju intervenisao i pobunio se jer nije bilo konobara da ga usluži. Od tada traje potraga za Petrom.

Policija čini sve kako bi pronašla Petra. Pripadnici rečne policije su, kako je „Novostima“ rečeno u MUP, „pročešljali“ i pregledali reku, i jednu i drugu obalu Save. Ronioci su, takođe u potrazi za Petrom. Zasad bezuspešno.

Izvor: Novosti

Pogledajte još