NAUČITE KAKO DA SE NE UPROPASTITE ŠMINKOM: Top 6 saveta eksperta!

O svemu ovome, ali i mnogo više, za portal Nadlanu, govori šminkerka Mina Abramović. Poslušajte njene savete i garantujemo vam da će se svi okretati za vama.

foto: Aleksandra Kovač

Gde najviše greše naše žene kada je šminka u pitanju?
U principu kod nas se devojke ili ne šminkaju uopšte ili se previše šminkaju, ali najveća greška koju prave je sam izbor pudera kao i količina koju nanose na lice. Puder trebamo birati po našem tipu kože , boju po nijansi boje našeg vrata.

Koji tonovi šminke su najprimereniji za dnevnu i poslovnu varijantu?
Dnevna šminka, složićete se, trebalo bi da bude veoma diskretna. Zato tonovi od nežno bežikastih ka blago braonkastim savršeno pristaju za dnevni , kao i za poslovni mejkap luk. Ukoliko ste savladali stavljanje ajlajnera, njega takođe možete da uključite u vašu svakodnevnu šminku.

Koje biste savete dali mlađim devojkama i nešto starijim damama kada je dnevna šminka u pitanju?
Ono što je meni bitno u mom šminkanju, to bih savetovala svim damama, a to je da je savršen ten osnova za svaki savršen izgled. Pristalica sam tečnih pudera, tako da bih dragim damam preporučila da investiraju u sebe i kupe odgovarajući tečni puder. Uz dobar ten dovoljni su vam maskara, sveže rumenilo i neki sveži karmin ili sjaj i grantujem vam, bićete zaljubljene u sebe.

foto: Braća Nadeždić

Da li je nanošenje puno šminke pod obavezno da bi se postigao lep izgled?
Nikako !!!! Previše šminke nas čini starijim. “Smoki ajs” je nekako uvek u modi i lično ga volim, ali ne stoji svakome. Ako je pravilno koristimo, šminka je tu da istakne našu lepotu, ali ako preteramo može nas i naružiti.

Koliko treba da se razlikuje šminka za plavuše, crnke i brinete?

Ako su u pitanju prirodne brinete, plavuše ili riđokose devojke onda po pravilu postoji razlika u tipu mejkapa. Međutim ja nekako šminku više vezujem za karakter nego za samu boju kose.

Da li je dobra šminka uvek skupa?
Nema pravila. Obožavam skupu kozmetiku, ali već godinama u svom koferu imam neke proizvode od nekih jeftinijih brendova.

Emilija Cvijanović

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.