Francuska ambasada šokirana

BEOGRAD, 18. septembar 2009. (FoNet) - Francuska ambasada u Beogradu saopštila je danas da "šokirana" nasiljem čije su žrtve u četvrtak u centru Beograda bili francuski državljani, navijači fudbalskog kluba Tuluz, i naglasila da je ambasador Žan Fransoa Teral od MUP Srbije zatražio da što pre "rasvetli sve okolnosti, uhapsi i izruči pravdi sve odgovorne za ovaj bezočan čin".

Ambasada je, kako se navodi u saopštenju, "u kratkom roku posle izliva nasilja kojem je bila izložena grupa francuskih džzavljana, navijača fudbalskog kluba iz Tuluza, u centru grada, u popodnevnim casovima 17.septembra 2009.
obaveštena o ovom incidentu".

Konzul francuske ambasade je smesta otišao u Urgentni centar, kako bi se obavestio o zdravstvenom stanju trojice primljenih francuskih državljana.

"Prema poslednjim informacijama koje su nam dostavljene iz bolnice, jedan od povređenih, sa lakšim ozledama, sinoć je zbrinut i odmah pušten iz bolnice, dok je drugi otpušten jutros", navodi se u saopštenju ambasade, koja očekuje da oni uskoro otputuju iz Srbije.

"Na žalost, stanje trećeg francuskog državljanina, koji je još hospitalizovan, još je veoma zabrinjavajuće. Mladić je pretrpeo tešku povredu lobanje i njegovo stanje je ozbiljno", ukazuje se u saopštenju francuske ambasade.

Francuski ambasador u Srbiji, Žan Fransoa Teral, posetio je povređenog u prepodnevnim satima.

Teral je, ovim povodom, kontaktirao ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, dok je policijski ataše francuske ambasade u stalnom kontaktu sa odgovornim licima iz srpske policije koji s provode istragu.

Kako se napominje u saopštenju, "francuska ambasada je šokirana ovim događajem i ničim izazvanim nasiljem, čije su žrtve francuski državljani".

Prema saopštenju, "francuski ambasador je zatražio od MUP Srbije da što pre rasvetli sve okolnosti, da uhapsi i izruči pravdi sve odgovorne za ovaj bezočan čin nasilja".

Teral je zatražio i da srpska policija, uopšte uzev, "preduzme odlučnu akciju protiv svih grupa huligana koje su poznate po svojim nasilnim ispadima".

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.