Zorić: Istraga protiv Rodića

BEOGRAD, 18. septembar 2009. (FoNet) - Portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić izjavio je danas za RTS da je Prvo opštinsko javno tužilaštvo u Beogradu podnelo zahtev za sporovođenje istrage protiv vlasnika više preduzeća i listova, među kojima je Kurir Radisava Rodića, na osnovu krivične prijave koju je podnela Poreska policija.

"Rodić se sumnjiči da je izvršio krivično delo utaje poreza, kojim je oštetio državu za više od 203 miliona dinara", rekao je Zorić.

"Stavlja mu se na teret krivično delo poreske utaje, za koje je Krivičnim zakonikom Republike Srbije predviđena kazna do osam godina zatvora i novčana kazna", objasnio je Zorić.

Portparol Tužilšatva je istakao da su, na osnovu naredbe istražnog sudije, prikupljeni dokazi iz kojih proizlazi osnovana sumnja da je "Radisav Rodić izbegao plaćanje poreza, jer nije prijavio stečene prihode, i to porez na promet proizvoda, porez na prihode od kapitala, kao i ostale prihode".

Zorić je dodao da nije reč o primeni Zakona o javnom informisanju, već Krivičnog zakonika koji važi za sve građane Srbije i dodao da je pretresanje prostorija lista Kurir obavljeno u skladu sa zakonom.

Pogledajte još