Hello Kitty nije mačka, svet je u šoku!

Ipak, jednu stvar niste znali, a čini se da je taj mali i zanemareni podatak na koji niko nije obraćao pažnju, upravo šokirao svet. Naime, Hello Kitty nije mačka.

Christine R. Yano, antropologinja koja se već godinama bavi proučavanjem fenomena ovog slavnog lika i autorka je knjige "Pink Globalization: Hello Kitty's Trek Across the Pacific", za LA Times otkrila je nekoliko detalja koje možda niste znali.

Kada je Yano pripremala tekst za jednu izložbu, opisala je Hello Kitty kao mačku, ali iz kompanije Sanrio su je istog trena ispravili.

"Bila je to jedina ispravka u mom tekstu. Hello Kitty nije mačka. Ona je lik iz crtaća. Ona je devojčica. Ona je prijatelj. Ali ona nije mačka. Nikada je niste videli na sve četiri noge. Ima čak i ljubimicu mačku koja se zove Charmmy Kitty", rekla je Yano.

Hello Kitty je Britanka i njeno pravo ime je Kitty White i iz njene biografije možete saznati da je Škorpija u horoskopu, da voli pitu od jabuka, da je ćerka Georgea i Mary White, da živi van Londona, neprestano je u trećem razredu i da ima sestru blizanakinju.

Vest je odjeknula na društvenim mrežama i šokirala mnoge jer Kitty je na tržištu od sedamdesetih godina prošlog veka i nikom nije ni palo na pamet da je doživljava kao bilo šta drugo osim mačke.

Pevač Josh Groban na svom je Twitteru napisao: "Hello Kitty je mačka. Ima brkove i mačji nos. Devojčice tako ne izgledaju. Prestanite s ovim glupostima", a popularni Peanutsi na svojoj su se stranici našalili i potvrdili da je Snoopy pas.

index.hr/nadlanu.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.