ŠUMOKRADICE UBILE ŽANDARMA: Preminuo Stevan Sinđelić na koga su pucali Albanci

Sinđelić je ranjen kada je više, zasad nepoznatih, osoba albanske nacionalnosti iz vatrenog oružja pucalo na žandarme koji su obezbeđivali mesto uviđaja, gde je policija juče pronašla šumokradice sa Kosmeta, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Za oružani napad na pripadnike Žandarmerije sumnjiče se osobe koje su juče bespravno sekle šumu, a koje su se jutros vratile na isto mesto kako bi uzele oružje, tehniku i predmete koje su za sobom ostavile nakon jučerašnjeg incidenta.

Na srpskog žandarma pucano je u selu koje se nalazi nadomak Merdara i on je policijskim helikopterom prenet u Beograd, u pratnji lekarske ekipe iz bolnice u Prokuplju. Pretpostavlja se da su napadači došli iz opštine Podujevo, koja se administrativnim prelazom graniči sa Kuršumlijom.

Portparolka prokupačke bolnice Marija Despotović rekla je jutros da je Sinđelić ranjen rano jutros oko tri sata, a oko sedam je donet u bolnicu. "On je imao ustrelnu ranu glave. Odmah je obavljena reanimacija, a potom je u veoma teškom stanju helikopterom prevezen u Beograd na VMA", kazala je Marija Despotović.

Podsetimo, u razmeni vatre s policijom juče je ranjen jedan šumokradica kod Kuršumlije.

izvor: Kurir

Pogledajte još