KRAJ LETA: Zaboravite na sunčane dane, spremite jorgane!

Narednog meseca Srbiju će konačno ogrejati sunce! Iako temperature neće ići iznad prosečnih temperatura za ovo doba godine, kiše će konačno malo zaobići našu zemlju. Ipak, noćne temperature najavljuju siguran dolazak jeseni.

U narednih mesec dana prema AccuWeather prognozi možemo očekivati sunčano vreme sa temperaturama koje će se kretati u intervalu od 20 do 30 stepeni celzijusa.

Ipak, noći će biti hladne, a minimalne temperature u padu. Od minimalnih 18 stepeni celzijusovih, koje možemo očekivati večeras, noćne temperature će se polako smanjivati, tako da će krajem septembra i početkom oktobra minimalne temperature iznositi 10 stepena celzijusovih.

Kišu možemo očekivati sutra uz temperaturu od 26 stepeni celzijusa, pa zatim 1. septembra kada se najavljuje olujno vreme sa grmljavinama. Prve dve nedelje oktobra obeležiće sunčano vreme sa temperaturama i do 31. podeoka.

U finiš leta ulazimo sa prijatnijim temperaturama i povremenim padavanama. Nešto niže temperature mogu se očeivati krajem septembra kada će kišu pratiti maksimalne dnevne temperature od 18 stepeni.

Početak septembra daće za pravo svima koji tvrde da je ovo najlepši mesec u godini i idelan izbor za odlazak na more. Prijatne temperature uglavnom će se kretati oko 30 stepeni Celzijusa.

izvor. telegraf

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.