NASTAVAK KOJI JE ZASENIO ORIGINAL: 22 Jump Street

Svi znamo da su nastavci uvek užasan pokušaj da se zaradi još malo novca, zar ne? Pa, ovaj film će vas iznenaditi!

Ovo je jedan od retkih nastavaka (posebno kad su komedije u pitanju) koji je uspeo da nas zasmeje više od originala.

Čening Tejtum i Džona Hil se vraćaju kao par neočekivano smotanih policajaca i ponovo imaju isti zadatak kao i u prvom delu - da uhvate dilera. Režiseri filma (Fil Lord i Kristofer Miler) su kroz ceo 22 Jump Street provukli sitne prozivke na račun predvidljivosti nastavaka i njihovog odbijanja da preuzmu rizik.

I zapravo je upravo to tema oko koje se vrti ceo film - nakon što su uspešno rasturili srednjoškolski lanac droge u prethodnom filmu, njihov konstantno besan šef (Ice Cube) ih šalje na POTPUNO ISTI zadatak, sa samo jednom malom izmenom - ovaj put, idu na koledž.

(old_image)

Drugi nepresušni izvor smeha u ovom filmu je "bromansa" između glavnih likova. Kad Dženko (Čening Tejtum) upozna sportistu Zuka i počne da provodi više vremena sa njim, Šmit (Džona Hil) postaje ludo ljubomoran. Ovaj "par" ima ubedljivo najluđu scenu raskida koju ste u poslednjih nekoliko godina videli u bilo kom filmu ili romantičnoj komediji!

Naša procena je da će ovaj film biti veliki uspeh, najviše zbog brzog tempa koji nameće, ludih i potpuno nekontrolisanih šala na račun svega, kao i zbog toga što su Hil i Tejtum fenomenalan komičan par, gde Tejtum igra ulogu glupavog Dženka do savršenstva!

I, iako je film sjajan, teško da će moći da se napravi još jedan nastavak na plećima ovako slabašnih ideja, ali, i na to su mislili! Nemojte da preskočite odjavnu špicu jer će vam garantovano izmamiti još koji osmeh!

Kad se svi aspekti sagledaju, ovom filmu dajemo ocenu 8/10 i iskreno vam ga preporučujemo.

T.D.

Pogledajte još