Prevaranti haraju: Lažni hodža „skidao prokletstvo“

Beogradska policija u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu i pripadnicima PU Novi Sad, uhapsila je i odredila zadržavanje do 48 časova M.Đ.(1987), zbog postojanja osnova sumnje da je varao narod i oštetio ih za nekoliko hiljada evra.

Pogledajte filmsko hapšenje pljačkaša Vojvođanske banke u Beogradu!

Osumnjičeni M.Đ. se, kako je navedeno u policijskom saopštenju, oštećenima lažno predstavljao kao muslimanski hodža i dovodio ih u zabludu da ima isceliteljske moći, te da im može pomoći da se, oni ili članovi njihovih porodica, reše svojih zdravstevnih i emotivnih problema. Od oštećenih je zahtevao da mu predaju predmete od zlata - prstenje, burme, lančiće, ogrlice, minđuše i drugo, koje je on, navodno trebalo da „opere od prokletstva“ i da im posle tog "čudotvornog čina" vrati. Pošto je preuzimao nakit od oštećenih, zadržavao ga je za sebe, prodavao trećim licima, a novac koristio za lične potrebe.

Sumnja se da je broj oštećnih građana dosta veći od broja koji je dosadašnjim radom tužilaštva i policije otkriven. Policija moli građane koji prepoznaju lice sa fotografije da se jave PU za grad Beograd, na telefone 011/279-7472 ili 011/279-8409.

Policija u Crnoj Gori uhapsila je dve žene osumnjičene za posredovanje u prostituciji kojom su se bavile devojke iz Srbije.

ND

Pogledajte još