Da li je moguće? Samo DVE GODINE zatvora za UBISTVO tinejdžera!

Bilicki je nađen 17. marta 2013. ujutro mrtav ispred pekare „Stars“, na izlazu iz Bečeja prema Bačkom Petrovom Selu.

Zbog sumnje da je Bilickom naneo teške povrede nakon kojih je dečak preminuo, uhapšen je P.P. (14), koji je u prvom iskazu negirao da je ubio sugrađanina. Ipak, osumnjičeni nije prošao poligrafsko ispitivanje, nakon čega je izmenio svoj iskaz pred sudom.

- Ne znam kako se sve dogodilo i zbog čega. Biciklom sam ga sustigao dok je išao ka kući i udario ga nekoliko puta. Ne znam tačno koliko i kako sam ga udarao. Ali, nisam ga ubio. Otišao sam. Priznajem da sam ga udario, ali nisam kriv - rekao je uhapšeni tinejdžer.

Policija je prilikom uviđaja najpre sumnjala da je dečak u alkoholisanom stanju pao sa bicikla, udario glavom u asfalt i udavio se u bari u kojoj je pronađen. Nakon opsežne policijske istrage, međutim, utvrđeno je da je Bilicki pre smrti prebijen i da se udavio dok je od batina ležao u nesvesti.
Sestra ubijenog Ervina pretučena je dok je sa školskom drugaricom išla ka kući.

Presudu dečaku P.P. izrekla je sudija za maloletnike Milica Novaković u novosadskom Višem sudu.
- Proglašavam da je P.P. kriv i osuđujem ga na dve godine zatvora. Napominjem da je reč o dečaku od samo 14 godina i da je kojim slučajem imao 16, to bi sigurno izmenilo presudu. Okrivljenog odmah upućujem na izdržavanje kazne u Vaspitno-popravni dom u Kruševcu, jer zbog težine dela ni na koji način ne može biti upućen u ustanovu otvorenog tipa - rekla je sudija, između ostalog, prilikom izricanja presude.

Otac ubijenog dečaka: Zabranili su mi da pričam!
Ištvan Lakatuš, otac ubijenog Ervina Bilickog, kaže da ne sme da komentariše presudu.
- Predsednica suda mi je zapretila da ću krivično odgovarati ukoliko o presudi budem pričao po medijima. Ne smem da kažem ništa na ovu temu – rekao je Lakatuš.
On je, da podsetimo, dok nije bilo rasvetljeno ubistvo njegovog sina, pretio da će "uzeti pravdu u svoje ruke". Zbog toga je bio priveden na saslušanje, ali je posle dva sata pušten.

Devetnaestogodišnja M.H. iz Subotice osuđena je na godinu dana kućnog pritvora zbog ubistva svog tek rođenog deteta koje se dogodilo pre skoro godinu dana. - See more at: /pocetna/aktuelno/hronika/Za-ubistvo-svoje-bebe-dobila---nanogicu.a-247909.866.html#sthash.UagRjzUq.dpuf

Još jedna, u najmanju ruku, čudna presuda, ove sedmice doneta je u Srbiji. Devetnaestogodišnja M.H. iz Subotice osuđena je na godinu dana kućnog pritvora zbog ubistva svog tek rođenog deteta!

Izvor: Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.