OŠTRA ZORANA MIHAJLOVIĆ!Buhin nelegalni objekat će biti...

Grad je doneo rešenje da se odbija legalizacija i sada se čeka žalba pa konačno rešenje i , ako bude rešeno kao u prvostepenom postupku , objekat će biti srušen , rekla je Zorana Mihajlović novinarima u pauzi razgovora sa građanima u Skupštini Grada Beograda , nastavljajući tu praksu započetu još dok je bila na čelu Ministarstva energetike .

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović nije želela da komentariše odnose u koaliciji i pozive preko određenih medija da se ministar spoljnih poslova Ivica Dačić " izbaci " iz Vlade .

" Neću da komentarišem šta se kroz koje medije govori , da li neko reaguje na ovaj ili onaj način " , rekla je Zorana Mihajlović kratko novinarima , odgovarajući na pitanje kakav je odnos u koaliciji i da prokomentariše pozive u nekim medijima da ministar Dačić izađe iz Vlade .

" To ne bih komentarisala Mi radimo , koalicije postoje , a ako treba da govorimo o unutarstranačkim ili međustranačkim odnosima - . To je za stranačke organe " , rekla je Zorana Mihajlović .

Ona je podsetila da u Srbiji ima 1,5 miliona bespravnih objekata , među njima nemali broj zgrada , hotela a da nikada nije izašla inspekcija i zahtevi nisu rešavani godinama .

" Ovu praksu ćemo sigurno prekinuti " , rekla je ona i istakla da će od Grada tražiti obrazloženje ako u međuvremenu donese drugačije rešenje u vezi sa nelegalnim Buhinim objektom .

Zorana Mihajlović najavila je da će naredne nedelje početi nadzor na radom Građevinske direkcije Srbije .

Ministarstvo građevinarstva , saobraćaja i infrastrukture će se zajedno sa inspekcijskim službama pozabaviti radom Građevinske direkcije i to ne samo trenutnim problemima u vezi sa , na primer , zgradama koje tonu u naselju " Braća Jerković " ili sa " smrdljivim zgradama " u naselju " Mileva Anštajn " , rekla je Zorana Mihajlović novinarima u pauzi razgovora sa građanima koji su u velikoj meri prigovarali na rad Direkcije , prenosi Tanjug .

Ona je podsetila da je Ministarstvo , kada su u pitanju " smrdljive zgrade " , naložilo da se ljudima obezbede stanovi , a da se problem rešava i kod nadležnih organa , jer , kako je rekla , ljudi moraju imati mogućnost da žive u " zdravim stanovima " .

" Koliko sam upoznata , podignute su određene prijave " , rekla je Mihajlovićeva u Skupštini Grada Beograda i navela da su se građani , osim na rad Direkcije , žalili i na probleme u vezi sa legalizacijom , izdavanjem građevinskih dozvola , životnom sredinom , splavovima , električnom energijom i da 80 odsto njih odmah dobije informaciju .

Ona je novinarima rekla i da ima zamerke na rad prethodnika u Ministarstvu , jer ni nakon tri meseca od kada je preuzela to ministarstvo , ne mogu da kompletiraju arhivu , ni da skupe sve ugovore .

" Da bih kao ministar znala da li ugovor postoji ili ne , a da ne govorim o nekim drugim stvarima " , rekla je ona očekujući da se ovim pozabave i drugi nadležni organi i kao drastičan primer nezadovoljstva navela deonicu Ub - Lajkovac .

" Neko je potpisivao ugovor u trenutku kada nije imao saznanje da li će se i kada nešto graditi " , rekla je ona i navela da nastavlja praksu razgovora sa građanima , jer je to " fantastičan način da u realnosti vidimo probleme i da kroz određene pravilnike i zakonska rešenja pokušamo da ih rešimo " .

Zorana Mihajlović je najavila da će svakog drugog vikenda , u pratnji saradnika , razgovarati sa građanima u drugom mestu .

Izvor:RTS

Pogledajte još