5 najčešćih problema koji dovode do prekida veze!

1. Nedostatak komunikacije
Većina parova vodi verbalne bitke u svojim glavama, dok međusobno malo toga kažu. Naravno, ne mislimo na razmenu informacija oko dnevnih obaveza i aktivnosti. Vezu obično 'guše' prećutkivanja važnih podataka o željama i očekivanjima, kao i pretpostavljanje šta je ona druga strana htela da kaže. Nemojte pretpostavljati! Jasno izražavajte svoje stavove, pitajte stvari koje vam nisu jasne, pa se nećete susretati s takvim dilemama.

2. Ljubomora i posesivnost
Ljumoborni ste na pažnju koju drugi ljudi posvećuju vašem partneru? Ne želite da svog partnera delite ni sa kim, čak ni u onom 'platonskom' prijateljskom smislu? Vaša ljubomora i posesivnost zasigurno će prekinuti ljubavnu vezu. Posesivni i ljubomorni partneri zapravo su nesigurna bića, koja nemaju poverenje u drugu osobu, ali ni u same sebe. Takva veza obično počiva na klimavim nogama, a u začaranom krugu izmenjuju se 'dobra' i 'loša' razdoblja. Rešenje ovog problema počiva na duhovnom radu pojedinca unutar veze za šta su obično potrebne godine.

3. Gubitak seksualne želje
Na početku veze niste mogli da skinete ruke jedno s drugoga, a sada seks doživljavate kao rutinski kućni zadatak? Nedostatak želje za vođenjem ljubavi sastavni je deo svake veze, pa je i sasvim normalna pojava. Radite li na drugim aspektima veze, ovaj ćete problem da premostite zajedničim razgovorom, iz kojeg će se pak roditi ideje o probuđivanju strasti. Ako ste u vezi samo zbog seksa, verovatno ćete prekinuti vezu istog trena kad ponestane oduševljenja u spavaćoj sobi.

4. Boja novca
Bez obzira koliko ćutali o tome, finansijska situacija utiče na kvalitet i stabilnost neke veze. Manjak posla i novčanih sredstava moglo da bi predstavlja pravi kamen spoticanja za ljude u vezama i braku, posebno u ovakvim vremenima. Manjak novca i posla izaziva frustriranost, ona podstiče depresiju ili agresiju (zavisno od tipa osobe), a sve zajedno dovodi do učestalih svađa i problema među partnerima. Ovaj se problem ne može rešiti 'preko noći', a zahteva spremnost oba partnera na iskren razgovor, odricanja i strpljenje.

5. Nedostatak poštovanja i podrške

Manjak poštovanja između partnera tihi je ubica veza. Teško ga je prepoznati, a s godinama poprima sve ružnije lice. Ne čudi što se mnogi parovi posle pet, deset ili više godina zajedničkog života jednog dana neprijatno iznenade činjenicom da zapravo ne poznaju svoju 'bolju' polovinu. Partner koji ne ceni vaša postignuća, želje i ambicije verovatno ne ceni ni vas. Razmišljate o prekidu? Možda to i nije tako loša ideja...
Izvor: zadovoljna

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.