RASKIDI: Top razlozi zbog kojih prestajemo da se volimo!

Neretko se dešava da parovi za koje smo bili ubeđeni da će ostati zauvek zajedno puknu kad se najmanje nadamo, pa, čak, kada ni oni sami nisu očekivali da će se tako nešto dogoditi. Postoje brojni razlozi zbog kojih se, naizgled, savršene veze raspadaju, a ovo su neki od njih:

Možete imati različite životne vrednosti

Samo zato što par izgleda dobro zajedno ili se čini da uživa ne znači da su partneri na istoj talasnoj družini iza zatvorenih vrata. Recimo, ako jedna osoba vrednuje njihov rad više od odnosa, ili jedna osoba želi da zasnuje porodicu, a druga ne, to je već razlog da stvari postanu klimave. Za parove u dugim vezama je najbolje da razgovaraju o ovim stvarima rano kako bi videli da li žele iste stvari.

Dolazi do nove vrste stresa

Čak i ako ste dugo zajedno, morate biti spremni da stojite jedno uz drugo kad stvari postanu loše. Čak i ako ste godinama u vezi, i prošli ste silne testove koje ste jedno drugom svesno i nesvesno zadavali, dovoljna je jedna sitnica, neki momenat dok ste pod stresom koji eskalira i sve to pokvari. Jedna osoba postane nesigurna što dalje uzdrma ceo odnos. Znak dobre veze je da budete uvek jedno uz drugo, naročito u tim trenucima stresa, nesigurnosti i ‘padova’.

Nema više poverenja

'Boli me glava' postane 'Dolaziš li u krevet dragi'? - See more at: /pocetna/zivot/seks/3-nacina-da-Boli-me-glava-postane-Dolazis-li-u-krevet-dragi.a-248353.266.html#sthash.AnVmMidI.dpufNema više poverenja

Manjak poverenja u vezi je jedan od glavnih ubica veze. Ako neko od vas dvoje prevari, to može da sruši godine građenja kvalitetnog odnosa. Malo je teže oporaviti se od takvog šamara. Čak, ne mora da se radi ni o prevari.Ako neko svojim ponašanjem počne da daje naznake da bi do prevare moglo doći – to potresa partnera kao i prevara sama po sebi. To dalje vodi ka nesigurnosti, svađama, izletima ljubomore… a sve to vodi ka raskidu.

Imate različite životne stilove/navike

Jedno od vas izlazi svako veče dok drugo ostaje kod kuće. Jedno od vas puno zarađuje i voli da troši, drugo zarađuje manje i štedljivije je. Iako uživate u društvu ovog drugog, ne znači da ćete se slagati. U početku ćete vrlo verovatno praviti kompromise oko toga kako provodite vreme, kako trošite novac i energiju, ali posle nekog vremena ti se kompromisi izližu, dosade i umore i jedno i drugo. Ako imate različite stilove života, najbolje je to priznati i o tome otvoreno razgovarati (i to redovno!) kako biste oboje bili dovoljno ispoštovani u toj priči!

Niste ona/j prava/pravi

Iako je ovo jako ružno reći, ali, nekada se čovek probudi i shvati da osoba pored koje leži nije neko sa kim želi da provede život. Ma koliko dobro da se slažete, ne mora da znači da ste jedno za drugo. Malo je nezahvalno reći kako za svakoga postoji samo jedna osoba. Ali, svakako postoji spoznaja ko je ona osoba sa kojom želite da provedte ostatak svog života, da se pored nje budite, imate decu, uživate…

Da ne biste i jedno i drugo gubili vreme, bitno je da se o stvarima razgovara, da budete otvoreni jedno prema drugom i priznate da to nije to. Kada izađete iz jedne priče, doći će vam neko sa kim ćete se uklopiti sjajno… naći ćete deo slagalice za koji ste sve vreme znali da nedostaje.

Nadlanu

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.